Kırmızı Biber Reçeli Malzeme Listesi;
1- 7-8 adet orta boy Kapri Biber
2- 15-20 adet kırmızı acı biber
3- 3,5 su bardağı toz şeker
4- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kırmızı Biber Reçeli'nin Yapılışı;
Kapri Biberleri ve Kırmızı Acı Biberleri ilk önce ortadan ikiye bölerek
içlerindeki çekirdeklerini temizliyoruz...
Yıkadığımız biberlerimizi ufak ufak doğruyoruz... Ancak bunu yaparken bir
eldiven kullanmanızda fayda var... Eğer elinizi bu arada yanlışlıkla gözünüze
veya yüzünüze değecek olursanız uzun süre yanma ihtimali olası... Tabii
bu arada elinizin bütün bir gece boyunca yanacağı ve elinizi soğuk suya
tutarak acısını dindirmeye çalışacağınız da bir gerçek...
Benim başıma geldiği için söylemeden geçemedim... Çünkü ben eldiven
kullanmayı sevmiyorum ama bir daha ki sefere eldiven kullanmaya yemin ettim...
Şaka bir tarafa bittikten sonra bütün acılara değecek güzellikte bir reçel
olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim...
Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi bir tencereye alıyoruz, üzerine yarım
su bardağı kadar su ilave ediyoruz ve 2,5 bardak toz şekeri de ilave ederek
kısık ateşte yavaş yavaş kaynamaya bırakıyoruz... Uzun bir süre için için
kaynadıktan sonra geri kalan bir bardak şekeri daha ilave edip yine yavaş
bir şekilde kaynatmaya devam ediyoruz... İnanılmaz bir şekilde biberler su
salıyorlar... Kesinlikle ilk başta fazla su ilave etmemenizi tavsiye ederim...
İnmesine yakın limon suyunu ilave edip bir beş dakika daha kaynattıktan sonra
altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...
Bu kadar biberden bir kavanoz reçel çıktığını söyleyebilir... Uğraşmalı ama
bir o kadar da lezzetli oluyor... Değişik tatlar arayanlar ve tatlı ile
acıyı bir arada sevenler için gerçekten güzel bir lezzet...
Kime tatdırdıysam ilk önce acıyı almadı... Reçel tadını aldı, ancak daha
sonra acıyı hissedince şaşırmaktan kendini alamadı...
Ufak ufak doğramak yerine biberleri rondo da çekerek marmelat kıvamında da
pişirebilirsiniz... Ve o zaman bazı et yemeklerinin yanında tatlı acı sos
olarak da servis yapabilirsiniz...
Tavsiye ederim, Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder