Bu Blogda Ara

7 Aralık 2014 Pazar

DOMATES DOLMASI







Domates Dolması'nın Malzeme Listesi;


1- 6-8 adet orta büyüklükte sert domates
2- 250 gr.orta yağlı dolmalık kıyma
3- 1 çay bardağı pirinç
4- 1 adet orta boy soğan
5- 1/4 demet dereotu 
6- 1/4 demet maydanoz
7- 1 tatlı kaşığı toz nane
8- Yeterince tuz ve karabiber
9- Yeterince Sıvı yağ


Domates Dolması'nın Yapılışı;


Ön hazırlık olarak Domateslerimizin içlerini oyarak başlıyoruz... Bunun için 
domatesin sap kısımları alta gelecek şekilde üst kısımlarını kapak yapmak
üzere kesiyoruz ve bir çay kaşığı yardımı ile içlerini oyuyoruz... Ancak bunu
yaparken kesinlikle etli kısmına dokunmuyoruz, çekirdeklerini ve sulu iç
kısmını bir tabağın içine boşaltıyoruz, çünkü bu kısmı tekrar kullanacağız...

Diğer tarafta, dolmamızın iç malzemesini kavurmaya başlıyoruz... 
Bunun için ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağın içinde kavurmaya
başlıyoruz, soğanlar saydamlaşınca içine kıymamızı ilave ediyoruz, kıyma suyunu
çekinceye kadar kavuruyoruz ve pirinçleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz...
Domatesi oyarken içinden çıkardıklarımızı kıymaya ilave ediyoruz ve domates
suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz... Yarı pişmiş bir vaziyetteyken altını 
kapatıyoruz ve tuzunu, karabiberini, kuru nane ve ufak ufak doğranmış maydanoz
ve dereotunu ilave ediyoruz...

Hazırladığımız harcımızı daha önceden içlerini oyarak hazırladığımız domateslerin
içine bir kaşık yardımı ile dolduruyoruz ve kapaklarını ağzına oturtuyoruz...

Tencereye az su ilave ediyoruz, üzerine biraz tuz ve sıvı yağ ilave ettikten 
sonra tencerenin altını kısıyoruz ve çok ağır ateşte yavaş bir
şekilde pişiriyoruz... 

Hızlı ateşte pişirmek domateslerin dağılmasına neden 
olacağından kısık ateşte ve sürekli suyunu kontrol ederek pişiriyoruz...


Pişen domates dolmasını sıcak olarak servis yapıyoruz...

Afiyet Olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder