Bu Blogda Ara

7 Aralık 2014 Pazar

ISIRGAN OTLU OMLET








Isırgan Otlu Omlet Malzeme Listesi;


1- Yarım Demet Isırgan Otu
2- 3 adet yumurta
3- 1 yemek kaşığı un
4- Yeterince zeytinyağı
5- Tuz


Üzerine Süslemek için;

6- Pul Biber
7- Maydanoz
8- Domates 


Isırgan Otlu Omlet'in Yapılışı;


Isırgan otlarını (ellerimize istersek bir eldiven giyerek) bol su ile temizliyoruz...
Daha sonra ince ince doğruyoruz ve az miktarda zeytinyağı ile tavaya koyarak
kavuruyoruz...  Kavururken içine bir yemek kaşığı un ilave ederek kavurmaya devam
ediyoruz. Çok çabuk renk değiştirecek ve kolaylıkla pişecektir...

Diğer tarafta bir kaseye kırdığımız yumurtaları tuz ile iyice çırpıyoruz ve 
tavaya döküyoruz diğer omletlerin aksine ağır ağır karıştırarak yavaş ateşte 
pişiriyoruz...

Pişince yumurta toplanıyor ve alt kısmını üste kıvırarak tabağa alıyoruz üzerine
pul biber, yanına maydanoz ve domates dilimleriyle süsleyerek servis yapıyoruz...

Isırgan otunu nasıl tüketeceği konusunda alternatif arayanlar için sabah 
kahvaltılarımızın baştacı omlet halinde sunumu ve lezzeti gerçekten çok güzel...

Bir de ısırgan otunun Egzama ve egzamaya eşlik eden baş ağrılarını iyileştirdiği
de göz önüne alınırsa ısırgan otu, böbrek ve mesane taşı oluşumuna karşı da 
etkilidir...

Sadece temizlerken ellerinizi yakmasına aldırış etmezseniz her yönden
faydalı bu bitkiyi sık sık tüketmenizi tavsiye ederim...

Ege Bölgesinde oturmanın en güzel yönlerinden biri de kış aylarında bu
tür yeşil bitkileri pazardan almanın yanı sıra kendimizin de toplama imkanının
olması...

Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder