Közlenmiş Patlıcan Salatası'nın Malzeme Listesi;
1- 1 kg. kemer patlıcan
2- 5-6 adet közlenmiş kapri biber
3- 3-4 adet domates
4- 1 adet kırmızı soğan
5- 1 adet acı biber
6- 1 adet çarliston biber
7- 2 diş sarımsak
8- Sirke
9- Tuz
10- Üstüne gezdirmek için zeytinyağı
Közlenmiş Patlıcan Salatası'nın Yapılışı;
Ben patlıcanları yazdan közleyip dipfirizde sakladığım için patlıcan
salatası yapmak her zaman kolay olmuştur. Çünkü bana göre patlıcan
salatası demek yaz demek ve ben yazı her an yaşamak isterim, çünkü
kışla aram pek yoktur...
Eğer sizin közlenmiş patlıcanınız dolabınızda hazırda yoksa ilk önce
ocağın üstünde patlıcanları közleyerek işe başlayacaksınız... Fırında da
yapabilirsiniz, ancak ocağın üstünde yaptığınızın lezzetini alamazsınız...
Ateşin direkt teması patlıcana ne hikmetse çok güzel bir lezzet veriyor...
Hazır ocağınızın üstü batmışken bir kaç kapri biberi de közleyip üst
zarını ve çekirdeklerini ayıklayıp, ufak ufak doğrayın...
Közlediğiniz patlıcanın üstünü temizledikten sonra, mutfak tahtasının
üzerinde biraz ufaltın. Sarımsağı rendeleyin patlıcanın içine katın, biraz
tuz, iki kaşık da sirke katın karıştırın...
Patlıcanı bekletirken, biberleri ve domatesi ufak ufak doğrayın, kırmızı
soğanı piyazlık doğrayın ve biraz tuz ile ovun...
Daha sonra közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kapri biberler ile domates, soğan
ve yeşil biberleri birbirine karıştırın...
Es üste tekrar tuz serpin, iki üç kaşık sirke gezdirin ve zeytinyağını
üzerine gezdirdikten sonra servis yapın...
İstanbul mutfağında patlıcan salatası hep sirke ile yapılır, ancak Anadolu'da
limon da kullanılıyor...
Eğer işin biraz daha kolayına kaçayım derseniz hazır kavanozda satılan
közlenmiş biber ve patlıcan da kullanabilirsiniz... Ancak onların da
tadına baktıysanız sirke ile konserve olarak sakladıklarının farkına
varacaksınız...
Yazınız hiç bitmesin, kış bize gelmesin...
Sevgiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder