Bu Blogda Ara

7 Şubat 2014 Cuma

PAZILI TAVA BÖREĞİ





Pazılı Tava Böreği'nin Malzeme Listesi;

1- 2 Demet Pazı (Yarım kilo civarı)
2- 1 iri kuru soğan
3- Yeterince sıvı yağ (Pazıyı kavurmak için)
4- 4 adet yufka
5- 1 Su bardağı kaşar loru veya ufak bir kalıp beyaz peynir
6- Tavayı yağlamak için sıvı yağ

Sosu İçin;

7- 2 yumurta
8- Yarım Su bardağı süt
9- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pazılı Tava Böreği'nin Yapılışı;

İlk önce böreğimizin iç harcını hazırlayarak işe başlıyoruz. Bunun
için yıkayıp ayıkladığımız pazılarımızı ince ince doğruyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanları tavaya koyduğumuz sıvı yağ ile
kavurmaya başlarken içine doğradığımız pazıları ilave edip birlikte
kavurmaya devam ediyoruz. Biraz ocağın üstünde döndürdükten sonra
tuzunu ilave edip, ağzını kapatıp kendi halinde suyunu çekene kadar
pişmeye bırakıyoruz. İyice suyunu çekince altını kapatıyoruz.

Bu arada böreğimizin sosunu hazırlıyoruz. Yumurta, süt ve sıvı yağı
bir kabın içinde çırpıp birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz.

Bir fırçayla yağladığımız tavamızın içine ilk yufkayı tüm olarak 
yayıyoruz. Geri kalan bir yufkayı parçalayarak içine yayarken sostan
da aralarına döküyoruz. 

Böreğin orta kısmına kavurduğumuz pazıyı yayıyoruz. Üzerine de arzuya
göre lor veya peynir ilave ediyoruz. Eğer sade olsun dersek peynir
ilave etmemize hiç gerek yok. Sade pazılı da çok güzel oluyor. 

Yufkanın diğer bir tanesini de parçalayarak pazının üstüne döşüyoruz 
ve aralarına sos döküyoruz. En üste kalan son yufkamızı yayıp, 
böreğimizi orta derecedeki ateşte ocağın üstünde çevire çevire
pişiriyoruz. Bir yüzü kızarınca bir kapak veya tepsi yardımıyla
çevirip diğer yüzünü de aynı şekilde kızartıyoruz. 

Bu böreğimizi bir gün önceden hazırlayıp tavada bekletebiliriz. 
Buzdolabında saklayacağımız böreğimizi yeneceği zaman orta derecede 
ateşte, tavada ısıtıp ilk günkü lezzetinde sanki yeni pişirmişiz gibi
sıcak sıcak servis yapabiliriz. 

Zaman açısından pişirmesi ve hazırlaması çok kolay olan bu börek
bazen bizim kurtarıcımız oluyor. Ani bir misafir geldiğinde veya 
çay saatinde hemen hazırlanmasının yanı sıra bir o kadar da lezzetli
ve lezzetli olduğu kadar sevilen bir börek çeşididir...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder