Bu Blogda Ara

17 Şubat 2014 Pazartesi

PATLICANLI SPAGETTİ (ÇUBUK MAKARNA)





Patlıcanlı Spagetti'nin Malzeme Listesi;


1- Yarım paket Çubuk Makarna
2- 2 adet irice patlıcan
3- 2 adet çarliston biber
4- 2 adet yeşil biber (dilerseniz acı)
5- 1 adet kapri biber
6- 2 adet orta boy domates
7- 4-5 diş sarımsak
8- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
9- Yarım çay bardağı zeytinyağı
10- 2 Yemek kaşığı krema
11-Kekik
12- Tuz


Patlıcanlı Spagetti'nin yapılışı;


İlk önce işe patlıcanları alacalı soyarak başlıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız 
patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra patlıcanları sıkarak 
suyunu süzdürüyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları
kağıt havlu serili bir tabağa çıkartıyoruz fazla yağını alması için ve
bu arada da ayrı bir tavada biberleri ve sarımsağı ufak ufak doğrayarak
soteliyoruz. Sotelenen biberlerin üzerine domatesleri ufak ufak doğrayıp
atıyoruz... Domatesler yumuşayınca üzerine patlıcanları ilave edip
birlikte döndürüyoruz ve tuzunu atıp altını kapatıyoruz...

Tabii ki; bu arada da Çubuk Makarna'larımızı da paketin üzerindeki
tarifte yazıldığı üzere tuzlu suda haşlıyoruz. Eğer ki makarnayı unutur da
biraz fazla haşlarsanız üzülmeyin daha suyunu süzmeden tencereye yarım
sürahi soğuk su döküp, ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını da kapatın
ve bir beş dakika bekletin. Makarnalarınız hemen dirilecektir. Ondan sonra
suyunu süzün... Elbette ki normali üzerinde yazıldığı şekilde pişirmektir...
Ancak mutfakta çareler tükenmez... 

İtalyan'ların dediği şekilde Aldante pişirdiğiniz çubuk makarnalarınızı
süzdükten sonra çok az zeytinyağı ve 2 kaşık krema ile karıştırın ki makarnalalar beklediği
süre içerisinde birbirine hem birbirine yapışmasın hem de krema lezzet katsın...

 Tabağa aldığınız makarnalarınızın
üzerine patlıcanlı karışımı yerleştirdikten sonra üzerine kekik ekerek
servis yaparsanız kekiğin muhteşem kokusuyla birleşen patlıcan ve sarımsak
kokusu karnı acıkanları mutfağa daha da fazla çekecektir.

İsterseniz üzerine parmesan veya kaşar rendesi ile de servis yapabilirsiniz. 
Ancak peynir baskın olduğu zaman yemeğin tadını değiştirdiğini düşündüğümden
ben genelde peynirli makarna'nın haricinde hiç bir makarna yemeğine peynir 
çeşidi ilave etmem... 

Peynir pizzaya daha çok yakışır...Bir de salataya...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder