Bu Blogda Ara

19 Şubat 2014 Çarşamba

TAVUKLU MAKARNA





Tavuklu Makarna'nın Malzeme Listesi;


1- Yarım paket Kelebek Makarna
2- 2 adet Kemiksiz tavuk butu (yada yarım göğüs)
3- 2 adet çarliston biber
4- 2 adet yeşil biber (dilerseniz acı)
5- 1 adet kapri biber
6- 2-3 diş sarımsak
7- Yarım Soğan (veya bir küçük soğan)
8- Yarım çay kaşığı köri,
9- Yarım çay kaşığı kimyon,
10- Çay kaşığının ucuyla kara biber
11- 1 tatlı kaşığı Kekik
12- Sebzeli Tuzot
13- Yeterince sıvı yağ
14- İstenirse Yarım kutu (1 çay bardağı kadar) krema


Tavuklu Makarna'nın yapılışı;


İlk önce işe kuşbaşı doğradığımız tavukları sıvı yağda döndürerek 
başlıyoruz. Daha sonra ufak ufak doğradığımız soğanları ve sarımsakları 
içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Sonra sıra ile biberleri ilave edip 
birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Tavanın kapağını kapatıp kendi
suyunda pişirmeye devam ediyoruz. Tavukların piştiğinden emin olunca
içine tuz yerine sebzeli tuzot ve baharatlarını ilave ediyoruz...

Ve (arzuya göre) kremayı ilave edip haşlanmakta olan makarnanın suyundan da bir kepçe
tavuğun üzerine ilave ediyoruz...

Bu arada da Kelebek Makarna'larımızı da paketin üzerindeki tarifte 
yazıldığı üzere tuzlu suda haşlıyoruz. 

Aldante piştikten sonra süzdüğümüz makarnaları da pişen tavuğun içine 
katıp, birlikte karıştırıyoruz...

Tabağa aldığınız makarnalarınızın üzerine arzuya göre biraz daha 
kekik ilave edebiliriz...

Aslında tarihte adı geçen Marie Antoinette'nin meşhur sözü "Ekmek 
bulamıyorlarsa Pasta yesinler" diyerek bizim anladığımız anlamda pastayı
değil de Makarna'yı kastetdiğini biliyor muydunuz?... 

Malum Pasta İtalyanca Makarna demektir... 

Esasında Marie Antoinette'nin bahsettiği de gerçekte kremalı süslü pasta 
değil Makarna'dır... Çünkü; Makarna durum buğdayından üretilen ve çok besleyici 
bir besindir... Hatta Ekmekten bile besin yönünden daha değerlidir...

İşte tarihe mal olmuş Pasta esasında Makarna'dır... Marie Antoinette
halkının iyi beslenmesi için Makarna yemelerini önermiştir... Aslında
hesaba vuracak olursanız bir paket makarnadan kaç tabak yemek çıkar...
Ve hesaplı da bir yiyecek türüdür... Besleyici olması da cabası... 

Onun için ekmek yerine Makarna yiyiniz... Kilo da yapmaz... Ama kiloyu
yapan Makarnanın içine koyduklarınızdır... O yüzden makarna yedim  kilo
aldım demeyin... 

Eh kısa bir tarih dersinden sonra Makarna'yı da akladık mı?  :-)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder