Bu Blogda Ara

7 Şubat 2014 Cuma

PATATES SOTE




Patates Sote Malzeme Listesi;


1- 4 Adet iri patates
2- 4 Adet iri soğan
3- 2 Adet Kapri Biber
4- 2 Adet Çarliston Biber
5- Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
6- Tuz
7- Karabiber
8- Maydanoz


Patates Sote'nin Yapılışı;


Patatesleri orta incelikte ve enli bir şekilde doğruyoruz. 
Doğradığımız patatesleri tuzlu suda bekletiyoruz.

Bu arada soğanları ve biberleri ince ince salataya doğrar gibi
doğrayıp tavaya koyduğumuz sıvı yağ ile döndürerek kavuruyoruz.

Patatesleri sudan çıkartıp süzdükten sonra iyice kurulayıp
kızgın yağda kızartıyoruz.

Kızaran patatesleri daha önceden kavurarak hazırladığımız harcımızın
içine alıyoruz ve ocağın üstünde hepsini beraber döndürüyoruz.

Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırdıktan sonra, servis
tabağına aldığımız patates sotemizin üzerine kıyılmış maydanoz
ekerek servis yapıyoruz.

Et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabileceğimiz, patates kızartması
sevenlerin hoşlanacağı türden bir tamamlayıcı yemek olarak servis
yapabiliriz.

Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren 
patates, protein, bakır, demir ve fosfor yönünden de zengindir...

Ancak çimlenmiş patatesleri asla kullanmamamız gerektiğini ve 
bütün bu değerli vitamin ve minerallerin zehire dönüştüğünü uzmanlar
açıklamışlardır...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder