Bu Blogda Ara

5 Ocak 2014 Pazar

HUMUS (NOHUT EZMESİ)








Humus (Nohut Ezmesi'nin) Malzeme Listesi;


1- 1 su bardağı dolusu nohut
2- 2 çay bardağı tahin
3- Yarım su bardağı zeytinyağı
4- 1 limon
5- 2 kahve kaşığı kırmızı biber
6- Tuz 
7- 2 diş sarımsak
8- 1 çay kaşığı kimyon
9- Bir kaç sap maydanoz


Humus (Nohut Ezmesi'nin) Yapılışı; 

Nohutlar akşamdan karbonatlı suya yatırılır. Sabah o su süzülür ve tekrar bol
suya koyup pişene kadar haşlanır. (ya da daha kolayı var konserve nohut kullanırsınız)
Eskiden nohutları tek tek kabuklarından ayırırdım. Ama şimdi robotta çekiyorum ve
kabukları da içine iyice karıştığından ayırmaya gerek kalmıyor ve daha özlü oluyor.
Ezilen nohutlara tuz, tahin, kırmızı biber, kimyon, dövülmüş sarımsak karıştırılarak 
elde edilen ezmeye ağır ağır zeytinyağ ve limon suyu da ilave ederek karıştırılıp 
servis tabağına alınır.

İsterseniz bir kabın içine strecfilm serin humusu içine 
yayın ters çevirip servis tabağına alın üzerini maydanoz dallarıyla süsleyerek
servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder