Kırmızı Lahana Tarator'un malzeme listesi;
1- 1 adet Kırmızı Lahana (İri bir portakal büyüklüğünde)
2- 3 kaşık torba yoğurt
3- 3 kaşık mayonez
4- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
5- 2 diş sarımsak
6- Tuz ve Kırmızı biber (arzuya göre)
Kırmızı Lahana Tarator'un yapılışı;
İlk önce kızmızı lahanamızı 8-10 parçaya bölüp, bir robotun veya rondonun
içinde iyice ufalanmasını sağlıyoruz. Rondo dan geçirdiğimiz kırmızı
lahanalarımızı derin bir kabın içine alıp, biraz tuzla ovuyoruz ve
tel süzgeçin içinde yıkayarak fazla tuzunun ve kırmızı boyasının akmasını
sağlıyoruz. Elimizle iyice bastırarak fazla suyunun akmasını sağlıyoruz.
Suyu iyice süzüldükten sonra bir kabın içinde yoğurt, mayonez, dövülmüş
sarımsak ve zeytin yağı ile karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Üzerini arzuya göre kırmızı biber veya maydanoz ile süsleyerek servis
yapıyoruz.
Uzmanlar, sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve
bağırsakların iç yüzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini
sağladığını da vurgulayarak, bu sebzenin, yaşlanmayı önleyici ve
kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağı
olduğunu hatırlatıyor. Özellikle çiğ tüketilmesi de tavsiyeler arasında...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder