Bu Blogda Ara

27 Ocak 2014 Pazartesi

PIRASALI VE HAVUÇLU BÖREK







Pırasalı ve Havuçlu Böreğin Malzeme Listesi;


İç Malzemesi;

1- 1 Bağ pırasa
2- 4-5 adet orta boy havuç
3- 1 tatlı kaşığı biber salçası
4- 1 çay bardağı zeytinyağı
5- 250-300 gr. kaşar loru


Dış Malzemesi;

6- 5 adet yufka
7- 2 yumurta
8- Bir su bardağı süt
9- yarım su bardağı yoğurt suyu veya ayran
10- Bir çay bardağı sıvı yağ
11- Tuz



Pırasalı ve Havuçlu Böreğin Yapılışı;


İlk önce böreğimizin iç malzemesini hazırlayarak işe başlıyoruz. Bunun için
rendeleğimiz havuçlarımızı zeytinyağıyla kavurmak üzere ateşe alıyoruz. 
Ayıklayıp yıkadığımız pırasalarımızı da ince ince kıyıyor ve kavrulmakta 
olan havuçların içine atıyoruz. Kavurma aşamasında renk ve tat vermesi için 
1 tatlı kaşığı biber salçasını içine katıyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. 
Yarım çay bardağı kadar su ilave edip kendi suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 
pişiriyoruz. Altını kapatıp bir yanda soğumaya bırakıyoruz.

İç harcımız soğurken bizde yumurta, süt, yoğurt suyu, tuz ve sıvı yağı 
çırparak sosumuzu hazırlıyoruz.

Yağladığımız fırın tepsimizin en altına bir yufkayı bütün olarak seriyoruz.
İki yufka daha böreğin altına koyuyoruz. Ancak bu yufkaları koyarken parçalara
bölerek seriyoruz ve her kata sosumuzdan bol miktarda döküyoruz. 

Araya pırasalı ve havuçlu kavurduğumuz harcımızı yayıyoruz ve onun üstüne de
kaşar lorunu seriyoruz. 

Yufkanın geri kalan iki adedini de harcın üstüne aralarına sos sürerek 
kapatıyoruz. En üste de kalan sosumuzu bir fırça yardımıyla sürerek 
dağıtıyoruz. 170 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.

Böreğimiz ilk fırından çıktığında kabarmış olacaktır. Ancak yavaş yavaş
sönmeye başlar. Böreğimizin bu kadar kabarmasına yoğurt suyu neden olacaktır.
Hem de böreğimize sağlık katacaktır.

Ilınmaya başlayınca parçalara bölerek servis yaparız. Zeytinyağlı olduğu
için soğuk olarak da tüketebileceğimiz böreğimiz lezzetinden hiç bir şey
kaybetmeyecektir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder