Malzeme Listesi;
Pudingi için;
1- 7 kaşık irmik
2- 7 kaşık toz şeker
3- 1,5 bardak taze sıkılmış mandalina suyu
4- 1,5 bardak süt
5- 1 paket toz krem şanti
Üzerinin jölesi için;
6- 1,5 bardak taze sıkılmış mandalina suyu
7- 1,5 kaşık mısır nişastası
8- 3 kaşık toz şeker
Yapılışı;
İrmik, toz şeker, mandalina suyu ve sütü
ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Pişen
irmikli pudingi ılımaya bırakıyoruz.
Ilınan pudingin içine toz krem şantiyi de
katıp payreksin içine yayarak dolapta
soğumaya bırakıyoruz. Bu arada üzerinin
jölesi için mandalina suyu, toz şeker ve
mısır nişastası'nı (özellikle mısır
nişastası koyuyorum çünkü daha parlak ve
jöle kıvamında oluyor buğday nişastası
daha mat oluyor) karıştırarak pişiriyoruz.
Dolapta donmuş olan irmikli pudingin
üzerine dökerek tekrar soğumaya
bırakıyoruz. Servis yapacağımız zaman dolaptan
çıkartıp üzerini istediğimiz şekilde
süsleyip keserek dilimler halinde servis
yapıyoruz.
Ben bahçemde bol olduğu için taze sıkılmış
mandalina suyu kullandım tabii ki onun
tadı ve kokusu bambaşka oluyor. Ancak;
portakal suyu veya hazır meyva suları
ile de deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder