Bu Blogda Ara

4 Ocak 2014 Cumartesi

MANDALİNALI İRMİKLİ TATLI





Malzeme Listesi;


Pudingi için;

1- 7 kaşık irmik
2- 7 kaşık toz şeker
3- 1,5 bardak taze sıkılmış mandalina suyu
4- 1,5 bardak süt
5- 1 paket toz krem şanti

Üzerinin jölesi için;

6- 1,5 bardak taze sıkılmış mandalina suyu
7- 1,5 kaşık mısır nişastası
8- 3 kaşık toz şeker


Yapılışı;


İrmik, toz şeker, mandalina suyu ve sütü ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Pişen
irmikli pudingi ılımaya bırakıyoruz. Ilınan pudingin içine toz krem şantiyi de
katıp payreksin içine yayarak dolapta soğumaya bırakıyoruz. Bu arada üzerinin
jölesi için mandalina suyu, toz şeker ve mısır nişastası'nı (özellikle mısır
nişastası koyuyorum çünkü daha parlak ve jöle kıvamında oluyor buğday nişastası
daha mat oluyor) karıştırarak pişiriyoruz. Dolapta donmuş olan irmikli pudingin
üzerine dökerek tekrar soğumaya bırakıyoruz. Servis yapacağımız zaman dolaptan
çıkartıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyip keserek dilimler halinde servis
yapıyoruz.

Ben bahçemde bol olduğu için taze sıkılmış mandalina suyu kullandım tabii ki onun
tadı ve kokusu bambaşka oluyor. Ancak; portakal suyu veya hazır meyva suları

ile de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder