Bu Blogda Ara

11 Ocak 2014 Cumartesi

KÖRİLİ-FIRINLANMIŞ TAVUK SOTE









Körili-Fırınlanmış Tavuk Sote Malzeme Listesi;


1- 4 Adet kemiksiz piliç but
2- 1 adet kapri biber
3- 2 adet yeşil biber
4- 1 adet irice bir soğan
5- 1 domates
6- 1 kaşık domates salçası
7- Arzuya göre tuz, karabiber, kimyon
8- 1 çay kaşığı köri
9- 1 tatlı kaşığı kekik
10- Sıvı yağ
11- 1 Çay bardağı kaşar rendesi



Körili-Fırınlanmış Tavuk Sote'nin yapılışı;


Tencereye koyduğumuz sıvı yağın içine soğanları ve biberleri irice
doğrayarak kavurmaya başlıyoruz. Bu arada kemiksiz tavuk butlarını da
içine ufak parçalara ayırarak atıp kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan tavuk
etlerinin üzerine domates ve (domateslerin rengi çıkmadığı için) bir kaşık
domates salçasını koyup beraber su koymadan kavurmaya devam ediyoruz.
İyice pişmesini istediğimiz için bir çay bardağı kadar su koyup ağzını
kapatıp bu sefer kendini çekmesini bekliyoruz. İnmesine yakın tuzunu ve
baharatlarını atıp karıştırdıktan sonra bir fırın tepsisine alıyoruz.
Daha sıcakken kaşar peyniri rendesini üzerine döküp yemeğin sıcağıyla
erirken fırınımızın ızgara kısmını ayarlayıp kaşarpeynirleri kızarınca
fırından alıyoruz.

Yapması ve fırınlaması dahil 30 dakikanın içinde hazır olan, köri ile kekik
kokusunun dayanılmazlığı ve kaşarın uzamasıyla hele bir de benim gibi
açsanız afiyetle mideye indiriyoruz...

(Adı tamamen benim tarafımdan uydurulmuş bir açlık krizi anında ortaya
çıkmıştır. :-))) )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder