https://www.facebook.com/pages/Lezzet-y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1/349436585196966
Malzeme Listesi;
1- 250 gr. erimiş margarin yada tereyağı
2- 3 su bardağı un
3- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
4- 1 paket kabartma tozu
5- 1 su bardağı tahin
6- 1 su bardağı toz şeker
7- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı;
Erittiğimiz tereyağının içine un, yoğurt ve kabartma tozunu koyarak yağlı
yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bundan irice bir mandalina büyüklüğünde
hamuru koparıp buzlukta donmaya bırakıyoruz. Diğer yandan yağladığımız
kare borcama hamuru yayıyoruz. Ancak hamuru yayarken kenarını bir parmak
yüksekte bırakıp ortasını daha çukur bırakıyoruz.
Çünkü; diğer tarafta toz şekerle tahini karıştırıp bu çukurluğun içine döküyoruz.
Çekilmiş bir bardak dolusu cevizi de bu tahinli karışımın üzerine yayıyoruz.
Buzlukta donan hamur parçasını buzluktan alıp hiç ısınmasına fırsat vermeden
rendenin iri tarafı ile rendeleyip kekimizin üstüne eşit miktarda yayıyoruz.
Rendelenmiş cevizle birlikte kekimizin üzerinde değişik bir görüntüye
sahip olan bu hamur rendeleri yiyenler tarafından bunun üstüne ne koydun
diye sorulmadan geçilmiyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder