Bu Blogda Ara

9 Ocak 2014 Perşembe

MANDALİNALI PUDİNG









Mandalinalı Puding Malzeme Listesi;


1- 2 Su bardağı süt
2- 2 Su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu (portakal suyu'da olabilir)
3- 1 su bardağı toz şeker
4- 1 çorba kaşığı un
5- 2 çorba kaşığı nişasta
6- 1 tatlı kaşığı tereyağı



Mandalinalı Puding'in üzerine konacak çikolata sosu için;

7- 1,5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
8- 4 Çorba kaşığı toz şeker 
9- 1,5 su bardağı su
10- 2 çorba kaşığı kakao
11- Meyve taneleri



Mandalinalı Pudig'in Yapılışı;


Mandalina suyu, süt, toz şeker, un ve nişasta ocağın üzerinde karıştırılarak pişirilmeye 
başlanır. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar 
kaynatılır. İndirdiğimizde içine bir tatlı kaşığı tereyağı konulur ve tekrar karıştırılır.
Pişen puding kaselere paylaştırılır.

Soğumaya bırakılan pudinglerimizin üzerine çikolata sosu hazırlanır. Bunun için mısır
nişastası, toz şeker, kakao ve su ocağın üzerinde birlikte kaynatılır koyulaşınca 
altı söndürülür. Daha önce hazırladığımız pudinglerimizin üzerine çikolata sosumuz
dökülür. Dolapta soğutulduktan sonra taze meyvelerle süslenerek servis yapılır. 

Kış aylarında bol olan meyveler ile yapacağımız değişik tatlılar meyveyi ve tatlıyı
bir arada tüketmemizi sağladığından benim genelde tercih nedenim.

Mandalinaları dilimlerken üzerindeki beyaz iplikcikleri eğer atmaz da birlikte
tüketirseniz mandalinanın esas faydalı yerini yemiş olursunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder