Bu Blogda Ara

17 Ocak 2014 Cuma

İSPANYOL OMLET








İspanyol Omlet Malzeme Listesi;


1- 3 adet yumurta
2- Yarım çay bardağı süt
3- Tuz
4- Tavayı yağlamak için zeytinyağı


İspanyol Omlet İç Malzemesi;


5- 2 adet çarliston biber
6- 1 adet kapri biber
7- 2 adet soğan
8- 1 adet kırmızı soğan
9- Kızartmak için sıvı yağ
10- Tuz ve karabiber
11- Bir kaç dal maydanoz



İspanyol Omlet'in yapılışı;


Omletimizin iç malzemelerini hazırlayarak başlıyoruz, bunun için 
ilk önce soğanlarımızı piyazlık doğrayıp tavaya yağla beraber
sotelenmek için koyuyoruz. Soğanlar yumuşayınca irice doğradığımız
biberlerimizi de içine katıyoruz. Malzemelerimiz kavrulma 
aşamasına gelince içine tuzunu, karabiberini ve bir kaç sap maydanozu
da katıp altını söndürüyoruz.

İç malzememiz hazır bir kenarda berlerken yumurtalarımızı tuz ve
süt ile çırpıyoruz. Bu arada genişce bir teflon tavayı bir fırça
yardımıyla bolca zeytinyağı ile yağlıyoruz. Çırpılmış yumurtalarımızı
içine koyup ağzını kapatarak yumurtalarımızı pişiriyoruz. Pişen
omletimizi bir tabağa alıp yarısına iç malzememizden koyup, diğer
yarısını üzerine kapatıyoruz. 

Yumurtalarımızın pişme derecesini kendimiz ayarlıyoruz eğer çok 
kızarmış istersek piraz daha pişiriyoruz. Ancak yumurtanın gerçek
besin değerinin korunması için fazla pişmemesi gerekiyor, eğer fazla
pişirirsek içindeki değerli besinleri kayboluyor. Onun için
yeterli derecede pişmiş olmasına dikkat ediyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder