Bu Blogda Ara

11 Şubat 2014 Salı

KUZU KABURGALI KURU FASULYE YEMEĞİ






Kuzu Kaburgalı Kuru Fasulye Yemeği'nin Malzeme Listesi;


1- 500 gr. Kuzu Kaburga
2- 2 Su bardağı (haşlanmış) kuru fasulye
3- 1 adet orta boy soğan
4- 1 Yemek kaşığı domates salçası
5- 1 Yemek kaşığı acı biber salçası
6- Yeterince sıvı yağ
7- Arzuya göre tuz ve kırmızı biber



Kuzu Kaburgalı Kuru Fasulye Yemeği'nin Yapılışı;


Yazın bol domates ile yaptığım bu yemeği, domatesin henüz bol olmaması
ve sera domatesi olması nedeniyle yazdan kalan evde yaptığım biber ve
domates salçası ile yapmayı uygun gördüm...

Kaburgayı yıkadıktan sonra az biraz haşlamayı hep uygun görürüm çünkü
fasulyeyi haşlanmış koyacağımız için eğer et iyi pişmez ise fasulyeler
dağılır ve görüntüsü kötü olur diye mutlaka eti önden biraz yumuşaması
için haşlarım...

Dipfirizde bu tür yemekleri yapmak için her zaman haşlanmış, nohut ve
fasulye elimin altında hazır durur eğer sizin haşlanmış fasulyeniz yok
ise işe fasulyeyi haşlayarak başlayınız.

Sıvı yağın içine ufak ufak doğrayacağınız soğanı koyup kavurmaya başlayın.
Kavurmaya başladığınız soğanın içine önceden haşlayarak yumuşamasını
sağladığınız kaburgaları da atıp birlikte biraz döndürün. Yemeğin salçasını
(tabii ki yaz ise bol miktarda domatesi) koyarak biraz daha ocağın üstünde
döndürün ve kaburgaları haşladığınız suyu yemeğin içine ilave edin...

Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca içine haşlanmış fasulyelerinizi de atın,
içine tuzunu ve seviyorsanız biraz daha biberini ilave edin ve pişmeye
bırakın...

Fasulyeleri ve kuzu kaburgalarını da önceden haşladığımız için yaklaşık
onbeş dakika gibi kısa bir sürede pişecektir.

Ben genelde pirinç pilavını sade yaparak kuru fasulye yemeğinin yanında
servis yapmayı seviyorum... Tabii turşu ve kırmızı soğan da varsa 
o gün bizim Milli Bayramımız gibi bir gün yaşanıyor...

Sevgiyle, Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder