Bu Blogda Ara

12 Şubat 2014 Çarşamba

TEPSİDE LOKMALIK POĞAÇA







Tepside Lokmalık Poğaça'nın Malzeme Listesi;


1- 3 Su bardağı un
2- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
3- Yarım paket kuru maya
4- Yarım çay bardağı süt
5- Yarım çay bardağı sıcak su
6- Yarım su bardağı sıvı yağ
7- 2 Tatlı kaşığı toz şeker
8- 1 Çay kaşığı tuz



İç Malzemesi İçin;

9- Beyaz peynir



Tepside Lokmalık Poğaça'nın Yapımı;


Derince bir kabın içine un, kuru maya, toz şeker, tuz konulur.
Üzerine yumurtanın biri kırılır, diğerini sarısı ayrılır.
Sıcak su ve süt ilave edilir yavaş yavaş elle kıvam vermeye 
çalışılırken sıvı yağ ilave edilir. Yoğurduğumuz hamuru ağzını
kapatarak bir kenarda bir saat civarında bekletiyoruz. Hatta bu
beklemeyi mümkün olduğu kadar sıcak ocak yanı gibi bir yerde
yapıyoruz...

Bu arada fırın tepsimizi yağlıyoruz. Ayrı bir kaba sıvı yağ
koyuyoruz ki elimizi bu yağa batırıp hamurumuza şekil vereceğiz...
Eğer elimizi yağlamazsak hamura şekil vermek zorlaşıyor...

Cevizden büyük koparttığımız hamur parçasını düz bir tabağın 
içinde elimizle açıyoruz... Açtığımız hamurun ortasına peynir
koyup rulo yapıyoruz...iki ucunu bıcakla kesip yağlanmış tepsinin
ortasına diklemesine koyuyoruz... Ortada kalan kısım ile kenarlara
şekil veriyoruz... Ancak bunu yaparken çok sıkı bir şekilde
yerleştirmiyoruz... Arada mesafe bırakıyoruz... Pişince birbirine
yapıştığı için mesafeli dizmekte fayda var...

Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine fırça ile sürüyoruz. Fırını
ısıtmaya gerek yok... 170 dereceye ayarlıyor ve soğuk fırına sürüyoruz...
Çabuk pişiyor... 

Fırından çıkıp ılınınca pastane poğaçasının lezzetinde olduğunu 
görüyorsunuz... Lokma lokma da kolay bölünüyor... Yanında iyi demlenmiş 
bir çay ile ufak lokmalar halinde de çabuk gidiyor... 

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder