Acı Biber Salçalı Ispanak Yemeği'nin Malzeme Listesi;
1- 1 kg. Kuzu Ispanak
2- 1 adet orta boy soğan
3- 1 çorba kaşığı tepeleme biber salçası
4- 2 çorba kaşığı pirinç
5- Yeterince Zeytinyağı
Üzerine:
6- 1 Kase yoğurt
7- 3-4 diş sarımsak
8- Pul biber
Acı Biber Salçalı Ispanak Yemeğinin Yapılışı;
Çok iyi yıkayarak suyunu süzdüğümüz ıspanakları iri iri doğruyoruz.
Ufak ufak doğradığımız soğanları yeterince zeytinyağında kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların içine tepeleme biber salçasını katıp kavurmaya
devam ediyoruz. Yarım çay bardağı kadar su ilave edip salçanın dağılmasını
sağladıktan sonra ıspanakları içine atarak döndürmeye devam ediyoruz.
Ispanaklar hemen sönecek ve tencerenin dibine doğru inecektir.
Üzerine yıkadığımız pirinçleri atıp, tuzunu koyup, ağzını kapatıp
pişiriyoruz.
Bütün yapacağımız bu kadar, kendi saldığı suyunda pişecek ve pirinçler
yumuşayınca altını kapatıyoruz.
Sarımsakladığımız yoğurdumuzu, tabağa aldığımız yemeğin üzerine arzuya
göre gezdiriyoruz.
Yerken acısı yeterli gelmez ise biraz daha pul biber ekerek takviye
yapıyoruz.
Ispanak yemeğimize arzuya göre tatlı biber salçası da koyabiliriz.
Ancak domates salçasını bu yemekte asla tercih etmem, nedenine gelince
domates salçasının ıspanak yemeğinin tadını ekşittiğini hep düşünmüşümdür.
Ispanak yemeği yazın taze domatesle pişirince tadı çok güzel oluyor...
Ancak; domates salçasını nedense kışın ıspanak yemeğine hiç yakıştıramadım
ve o yüzden kış aylarında ıspanağı hep biber salçasıyla pişirdim...
Hatta biraz acı da ıspanağa yakışıyor...
Denemeyenlere tavsiye ederim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder