Ananaslı-Jöleli Pasta'nın Malzeme Listesi;
Keki;
1- 5 Yumurta
2- 3 Türk kahvesi fincanı un
3- 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4- 1 paket kabartma tozu
5- 1 Türk kahvesi fincanı ananas suyu
Kekin üzerine dökmek için;
6- 1 su bardağı ananas suyu
7- 2 su bardağı soğuk süt
Kreması için;
8- 2 Paket krem şanti (1 kutudan çıkan iki paket)
9- 2 su bardağı soğuk süt
10- 1 çay kaşığı sarı gıda boyası
Üstü İçin;
11- Ananas Dilimleri (konserve de olabilir)
12- 1 paket ananaslı jöle (eğer yoksa muzlu da olabilir)
Ananaslı-Jöleli Pasta'nın Yapılışı;
İlk önce kekimizi yaparak işe başlıyoruz. Tüm kek malzemelerini
karıştırıp çok az sıvı yağ ile yağladığımız büyük boy fırın
kabımıza döküp pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp çıkartıyoruz.
Kekin kuruluğu sizi şaşırtmasın çünkü fırından çıkar çıkmaz
üzerine iki bardak soğuk süt ve bir bardak ananas suyunu boca
ediyoruz. Kek ilk önce size yüzüyor gibi gelecek hatta bu sıvıyı
çekmeyeceğini düşüneceksiniz ama onu bir kenarda bırakın ve siz
işinize bakın o kendi kendine çekecektir...
Siz de bu arada toz krem şantiyi süt ve gıda boyası ile hazırlayın
atın dolaba donsun... Kek soğuyup ve üzerine döktüğümüz sıvıları
içine çekince krem şantiyi kekin üzerine sıvayın ve tekrar atın
dolaba kendini bulsun...
Siz de bu arada jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın...
Jölenin soğumasına yakın üzerine krem şanti sürerek hazır
beklettiğiniz kekinizi çıkartın üzerine ananas dilimleri ile
istediğiniz şekli verin ve üzerine ananas jölesinin bir kısmını
yavaş yavaş kaşıkla dökerek yayın...
Eğer çok hızlı dökerseniz ve jöleniz yeterince soğumamış olursa
şantiyi bozar ve şanti yukarıya doğru kalkar onun için jölenin
soğumuş olması çok önemli...
Jölenin yarısını pastamızın üzerine döktükten sonra tekrar dolaba
koyup soğumasını sağlıyoruz... İlk kat jöle donunca tekrar çıkartıp
geri kalan jölemizi de üzerine döküyoruz... ve tekrar dolapta donması
için bekletiyoruz.
Pastamız bütün bu aşamalardan sonra hazırdır... İnanılmaz derecede hafif
bir pasta olduğu için değişik meyve ve jölelerle de hazırlayabilirsiniz.
Özellikle sıcak yaz günlerinin pastasıdır...
Ancak bizim bütün marketlerimizde üç veya iki çeşit jöle bulunuyor,
ananaslı jöleyi her zaman bulmak mümkün olmuyor... Eğer bulamazsanız
muzlu jöle kullanın muzla ananas karışımı da çok güzel oluyor...
O kadar güzel ki hatta ben pastayı dilimledikten sonra resim çekmeye
fırsat bile bulamadım...
Evet anladınız çocuklar çok çabuk tükettiler...
Sevgi dolu günlerde, ağız tadıyla yemeniz dileğiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder