Bu Blogda Ara

20 Ocak 2014 Pazartesi

KURU KAYISIDAN MARMELAT TARİFİ






Kuru Kayısı'dan Marmelat Tarifinin Malzeme Listesi;


1- 1 kg. reçellik kuru kayısı
2- 1 kg. toz şeker
3- 2 çorba kaşığı limon suyu



Kuru Kayısı'dan Marmelatın Yapılışı;


Kuru kayısıları bol suda iyice yıkıyoruz üzerindeki tozu ve yapışmış 
olan birtakım siyahlıkların iyice gitmesini sağlıyoruz.

Yıkadığımız kuru kayısıların üzerini geçecek kadar suyu tencereye
koyup kayısılar iyice yumuşayıp tombul tombul şişene kadar haşlıyoruz.
Haşladığımız kayısıların suyunu bir kevgirde iyice süzüyoruz hatta 
kayısıların üzerine hafif hafif basarak içlerine girmiş olan suyun
iyice çıkmasını sağlıyoruz. Suyu iyice süzülen kayısıları robotta
püre haline gelene kadar çekiyoruz. 

Kayısı püremizin üzerine toz şekerinin yarısını koyup iyice kaynatıyoruz,
Sonra altını söndürdüğümüz marmelatımızı yarım saat kadar bekledikten
sonra tekrar kalan şekerini üzerine koyup tekrar kaynatıyoruz ve limon
suyunu ilave edip iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağı söndürüp
soğumaya bırakıyoruz.

Reçelleri bu şekilde iki kez kaynatmak onların daha çok dayanmasını
sağlar, özellikle kış için hazırlanan ve uzun süre saklanacak reçelleri
bu şekilde kaynatmakta fayda vardır. 

Aynı zamanda iki kez kaynatmak reçellerimize ayrı bir kıvam verecektir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder