Kivi Reçeli Malzeme Listesi;
1- 1 Kg. Kivi
2- 1 Kg. Toz şeker
3- 1 Çorba kaşığı limon
Kivi Reçelinin Yapılışı;
Çok fazla sert olmayan, çok da yumuşak olmayan orta karardaki kivilerin
kabuklarını soyduktan sonra büyüklüğüne göre kivileri dört yada beş dilim
halinde yuvarlaklara ayırıyoruz. Hepsini aynı şekilde ayıklayıp, dilimledikten
sonra üzerine şekeri koyup, hiç su koymadan ateşin üzerine koyup kısık
ateşte sadece kivinin salacağı suyla pişirmeye başlıyoruz. Uzun bir süre
kısık ateşte kaynadıktan sonra inmesine yakın bir çorba kaşığı limon suyu
koyarak bir iki taşım daha kaynatıyor ve altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Kış aylarında özellikle kiviyi vitamin açısından bol tüketmek gerekiyor.
Ancak her zaman dolabımızda tutacağımız kivi reçeli sadece kahvaltı masalarımızı
süslemekle kalmayacak, aynı zamanda pasta ve tatlılarımızın süslemesinde de
işimize çok yarayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder