Ankara'nın Tatlı Lor Kurabiyesi'nin Malzeme Listesi;
1- 250 gram tuzsuz(tatlı) lor
2- 2 Su bardağı un
3- 1 paket kabartma tozu
4- 1 paket vanilin
5- 1 bardak toz şeker
6- 125 gram tereyağı
7- 1 yumurta
Üzerine;
8- Bir yumurta akı
9- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
Ankara'nın Tatlı Lor Kurabiyesi'nin yapılışı;
İlk önce tereyağını eritip, köpüğünü alıyoruz. Ilındıktan sonra içine
şeker ve yumurtayı ve ufaladığımız lorumuzu ilave edip yoğuruyoruz.
Sonra kabartma tozu, vanilin ve unu da ilave edip yağlı yumuşak bir
hamur elde ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt üzerine
ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladıktan sonra önce yumurta akına
sonra da şekere batırıp diziyoruz. 170 derecede soğuk fırında 25-30
dakika kadar pişiriyoruz.
Hamurumuz yumuşak bir hamur olduğu için pişerken yayılacaktır onun için
tepsiye dizerken birbirlerine yapışmalarını önlemek amacıyla aralıklarla
koyuyoruz. Eğer ölçüyü tam yaparsanız 15-20 arasında kurabiye çıkıyor,
isterseniz miktarı arttırarak daha kalabalık zamanlarda iki katını
yapmak suretiyle 40 kadar kurabiye elde edebilirsiniz.
Bizde de pazarlarda ve şarküterilerde bulunan bu lor peyniri tuzlu ve
tuzsuz tüketilebilen İtalyanlara özgü bir peynir çeşididir. Ana vatanı
İtalya olan bu peynir diğer bir adıyla da İtalyan peyniri olarak da
bilinmektedir.
Lor peyniri düzenli olarak tüketildiğinde insan sağlığı üzerinde başta
beyin ve göz hastalıklarına iyi geldiği uzmanlarca tespit edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder