Bu Blogda Ara

24 Ocak 2014 Cuma

TAHİN PEKMEZLİ PANKEK






Tahin Pekmezli Pankek'in Malzeme Listesi;



1- 2 Yumurta
2- 2 yemek kaşığı toz şeker
3- 1 su bardağı süt
4- 1,5 su bardağı un
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya
7- Tavayı yağlamak için sıvı yağ



Üzerine dökmek için;


8- 4-5 kaşık tahin
9- 5-6 kaşık pekmez
10- 1 çay bardağı dövülmüş çeviz



Tahin Pekmezli Pankek'in Yapılışı;


Yumurta, toz şeker, süt, un, kabartma tozu ve vanilya'yı izinde hiç 
pütürük kalmayıncaya kadar çırpıyoruz.

Tavamızı orta derecedeli ısıtıyoruz. Tavamızın altı ne çok açık, ne de
çok kısık olmasın orta derecedeki ateşi sabit tutun. Tavayı sıvı yağla
bir fırça yardımıyla yağlayın. Sonra birer yemek kaşığı tavaya hamurdan
koyun. Koyduğunuz hamurların üzeri hava kabarcıkları yapıp göz göz
olunca arka yüzlerini döndürün kızaran hamurları alın, sonra tekrar 
tavayı yağlayın ve hamurlarınızı dökün. Bunu sürekli hamurunuz bitene
kadar bu şekilde devam edin. Ama asla tavanızın ısı derecesini değiştirmeyin.
Altını çok açarsanız hamurlarınızın içi pişmeden üstü yanacaktır. 
Az açtığınız takdirde ise pişmekte zorlanacak, geç pişecek ve sizin
sabrınızı bitirecektir.

Pankek'lerinizi tabağa aldıktan sonra üzerlerini tahin, pekmez ve
ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Çocuklarımıza ve sevdiklerimize özellikle kış aylarında enerji vermek 
için tahin-pekmezle önerdiğimiz ve onların hem gözlerini hem karınlarını 
doyurmak için eğlenceli bir yiyecek olan pankekleri daha başka şekillerde 
de süsleyebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder