Nar Ekşili Karnabahar Kızartmasının Malzeme Listesi;
1- Bir adet orta boy karnabahar
2- 4 adet orta boy havuç
3- 2 baş sarımsak
4- Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine ekmek için;
5- Nar Ekşisi veya Limon
6- Kırmızı pul biber
7- Tuz
Nar Ekşili Karnabahar Kızartmasının Yapılışı;
Çoğunuzun Karnabahar kızartmasının da tarifimi olurmuş dediğini
duyar gibi oluyorum. Ancak bu alışılagelmiş karnabahar kızartma
şekli değil.
Bu benim babaannemden öğrendiğim alışılagelmişin çok dışında bir
kızartma şekli...
Mümkün olduğunca kızartma yapmam çok kalorili diye, ama yaparsam da
bu şekilde yaparım...
Bir kere bütün malzemeler çiğden kızartılıyor, asla haşlanmıyor.
Pişmez, çiğ kalmaz mı diyenleri de duyuyor gibiyim hayır asla çiğ
kalmıyor ve çok da güzel kızarıyor.
Önemli olan karnabalar çiçeklerini uygun büyüklükte ayarlamak ve
bol yağda kızartmak...
Ancak bu kızartmayı yaparken ilk önce kızdırdığımız yağımızın içine
iki baş sarımsağı soyup kızartmayla başlıyoruz işe...
Bunun nedeni sarımsağın kokusu yağa geçiyor ve sonradan yağa kızartmak
için attığımız karnabaharın o saldığı kötü kokusunun çıkmasını engelliyor.
Hem evimiz kızartma yaparken karnabahar kokmuyor hemde karnabaharlarımız
sarımsak kokulu oluyor.
Sarımsakları çıkartıp bir kenara aldıktan sonra sırayla karnabahar çiçeklerini
ve uzunlamasına dilimlediğimiz havuç dilimlerimizi kızartıyoruz.
Hem sarımsağın kızarmış hali de gerçekten çok lezzetli, onları da
üzerinde servis yapıyoruz.
Tabağa aldığımız kızartmamızın üzerine tuz, nar ekşisi, pul biber istenirse
limon sıkıyoruz...
Tahmin edilenin aksine hiç ağır olmaz ve yıllardır karnabaharı bu şekilde
kızartırım. Yumurtalı yaptığım zaman çocuklar ağır bulurlar ve yemek istemezler.
Ekşili olması inanılmaz bir lezzet ve güzellik veriyor kızartmamıza...
Eğer acıyı da seviyorsanız pul biberi de biraz fazla atabilirsiniz...
Ne diyeyim şimdiden Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder