Bu Blogda Ara

22 Ocak 2014 Çarşamba

MISIRLI TURŞULU YUFKA BÖREĞİ (Pizza Benzeri)





Mısırlı Turşulu Yufka Böreği Malzeme Listesi;

1- 2 adet yufka
2- 1 su bardağı süt
3- Yarım su bardağı sıvı yağ
4- 1 adet yumurta


Üst Malzemesi;

5- Arzuya göre beyaz peynir veya lor
6- Kornişon Turşu
7- Yeşil Biber
8- Kapri Biber 
9- Domates
10- Maydanoz
11- Mısır (konserve)
12- 2 yemek kaşığı domates salçası
13- Yarım çay bardağı sıvı yağ
14- 1 çorba kaşığı kekik
15- Karabiber
16- Tuz
17- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri


Mısırlı Turşulu Yufka Böreği'nin yapılışı;


Yağladığımız fırın tepsisinin içine yufkalarımızı parçalayarak gelişi
güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Bir kasede karıştırdığımız süt,
sıvı yağ ve yumurtayı yufkaların üzerine yedirerek eşit bir şekilde
döküyoruz.

Yufkalar üzerine döktüğümüz malzemeyi çekerken üzerini tamamen kendi
arzumuza ve damak tadımıza göre, ölçü vermiyorum peynir, turşu, yeşil 
biber, kapri biber, domates, maydanoz ve mısır konservesiyle kaplıyoruz. 

Bir kasenin içinde yarım bardak su ile ezdiğimiz domates salçasının
içine karabiber, sıvı yağ, tuz ve kekik katıp iyice karıştırdıktan sonra
böreğimizin üzerine eşit bir şekilde döküyoruz.

Fırına verdiğimiz böreğimiz 170 derecede 20-25 dakika piştikten sonra
fırından aldığımız böreğimizin üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar
peynirini eşit bir şekilde yaydıktan sonra tekrar fırına veriyoruz ve
yaklaşık on dakika kadar tekrar fırında kaşarların eriyip, üstünün 
kızarmasını bekliyoruz.

Üstü kızardıktan sonra fırından çıkarttığımız böreğimizi kare parçalara
bölerek servis yapıyoruz.

Evde hazırlayacağımız bu tür yemekler bazen dolapta kalmış bir iki malzemeyi
de değerlendirmek ve tasarruf sağlamak amacıyla da iyi olmaktadır.

Bu böreğimizin içine koyacağınız malzemeleri değiştirebilir kendi arzunuza
göre yenilikler yapabilirsiniz.

Her şey size ve yaratıcılığınıza kalmış...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder