Ekmek Kadayıfı Lezzetinde Etimek Tatlısı Malzeme Listesi;
1- 1 paket tuzsuz etimek
2- 2 su bardağı toz şeker
3- 2 su bardağı su
4- 3 su bardağı süt
5- 3 yemek kaşığı irmik
6- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
7- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerini süslemek için;
8- Hindistan cevizi
Ekmek Kadayıfı Lezzetinde Etimek Tatlısı'nın Yapılışı;
2 su bardağı toz şekeri tencereye koyup yakın, sonra üzerine 2 bardak suyu
koyup kaynatın önce şeker katılaşacak daha sonra da kaynadıkça eriyecektir.
Etimekleri tepsiye iki kat olarak dizin ve üzerine şerbeti dökün. Etimekler
şerbeti hemen çekecek ve şişeceklerdir. Onları soğumaya bırakın ve bu
arada süt, irmik ve mısır nişastası ile muhallebisini pişirin (özellikle
muhallebiye şeker koymuyoruz kaymak tadı olsun diye) piştikten sonra içine
tereyağını koyup mikserde iyice çırpın daha sıcakken etimeklerin üzerine
dökün. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyin ve dilimleyerek
servis yapın. Arzuya göre üzerini reçel veya meyva taneleri ile de
süsleyebilirsiniz
Evde tatlı olmadığı zamanlarda hemen yapabileceğimiz kolay, kolay olduğu
kadar da lezzetli bir tatlı olduğu için mutfağa yeni girenlerin bile çabucak
yapabilecekleri ve ev halkını şaşırtıp (Aman da bizim kız çok da marifetliymiş)
dedirtecektir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder