Bu Blogda Ara

6 Ocak 2014 Pazartesi

YILDIZ ÇOBAN KAVURMA




https://www.facebook.com/pages/Lezzet-y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1/349436585196966?fref=ts



Yıldız Çoban Kavurmanın Malzeme Listesi;
(İKİ KİŞİLİK)

1- Yarım kilo koyun eti (minik doğranmış)
2- 1 İrice soğan
3- 4-5 adet yeşil biber
4- 2 adet kapri biber
5- Biraz sıvı yağ
6- Kekik, Kimyon, Karabiber, tuz



Yıldız Çoban Kavurmanın Yapılışı;


Etlerimizi yıkadıktan sonra, tencerede üzerini örtecek kadar su ile
yarım saat kadar haşlıyoruz. İstersek suyunu çektirterek kavurma
yapabiliriz istersek arzuya göre suyunu alır kavurmamızın yanına pilav
yaparak pilavımızı doğal yolla lezzetlendiririz... Haşlanan etlerimizi
bir tavada ısıttığımız sıvı yağın içine alarak yavaş yavaş kavurmaya
başlarız. Bu arada iri iri doğradığımız soğanlarımızı ve iri iri doğradığımız
yeşil ve kapri biberlerimizi de etin içine katıp kavurmaya devam ederiz.
Piştiğinden emin olduktan sonra en son tuzunu koyarız. Daha sonra da 
arzuya göre kekik, kimyon ve karabiber ile lezzetlendiririz. Etin iyi 
pişmesi ve içine koyduğumuz sebzelerin hafif diri kalması içinde kaybolmaması
kavurmamıza ayrı bir lezzet verecektir. Arzuya göre yanında pilav, püre 
ve salata ile servis yapabilirsiniz.


Et yemeklerine genellikle pişdikten sonra tuz atılır. Bunun nedeni etin suyunun
ve lezzetinin içinde kalması ve etin sertleşmesini engellemek içindir...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder