Bu Blogda Ara

14 Ocak 2014 Salı

İSTANBUL USULÜ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ







İstanbul Usulü Zeytinyağlı Kereviz Yemeğinin Malzeme Listesi;


1- 1 kg. kereviz (sapları hariç)
2- 2-3 adet havuç
3- 1 portakal
4- 2 limon
5- 1 Çorba kaşığı toz şeker
6- Yarım su bardağı zeytinyağı
7- Tuz



İstanbul Usulü Zeytinyağlı Kereviz Yemeğinin yapılışı;


Derin bir kabın içinde limonlu ve tuzlu su hazırlanır. Elma gibi üzeri
soyulan ve halka halka dilimlenen kerevizler kararmaması için bu suyun
içine bırakılır. Kerevizlerin hepsi soyulup, dilimlenerek bu suyun içinde
biraz bekletilir. Bu arada havuçların üzerleri kazınıp halka halka doğranır.
Sonra Tencereye bir sıra kereviz bir sıra havuç döşenir en üste de kerevizin
yaprakları konur. Sonra üzerine tuz ve toz şeker ile zeytinyağı konulur. 
Bir portakalın suyu ve bir limonun suyu da ilave edildikten sonra kısık 
ateşte pişirilir. 

Piştikten sonra tencerenin altı kapatılır ve soğumaya bırakılır, Soğuk olarak
servis yapılır.

Kereviz uyarıcıdır. Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinirsel 
yorgunluğunu giderir. Vücudu kuvvetlendirir. Bu özelliklerinden dolayı
günümüz insanının kereviz tüketmesi ve damak tadına uygun lezzetlerle
bunu yenilebilecek en güzel şekillerde hazırlamak gerekmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder