https://www.facebook.com/pages/Lezzet-y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1/349436585196966?fref=ts
Tarçınlı, Bol Elmalı Kek Malzeme Listesi;
1- 1 kg. Elma
2- 1 paket kabartma tozu
3- 1 paket vanilya
4- 200 gr. margarin
5- 1 su bardağı toz şeker
6- 4 yumurta
7- 1,5 bardak un
Üzeri için;
8- 2 çorba kaşığı toz şeker
9- 1 çorba kaşığı tarçın
Tarçınlı, Bol Elmalı Kek'in Yapılışı;
Yumurta ile şekeri çırparız, daha sonra erittiğimiz margarin, un, kabartma
tozu ve vanilya katılıp tekrar çırpmaya devam edilir. Keki yapacağımız borcam
yağlanır ve kek tepsiye dökülür. Bu arada kabukları soyulan elmalar ortadan
ikiye bölünür ortaları çıkartılır ve çok ince dilemlenir. Elmalar sıralı bir
şekilde kekimize yarıya kadar batırılır. Üzerine toz şeker ile karıştırdığımız
tarçın bolca dökülür ısıttığımız fırında 170 derecede pişirilir. Kürdan
testi yapılarak çıkartılır. Soğuduktan sonra kare şekilde kesilerek servis
yapılır.
Kekimizin pişerken çıkarttığı tarçınlı elma kokusu çok baştan çıkarıcı
olacak ve pişmesini berlerken yemek için sabırsızlanacaksınız...
Şimdiden Afiyet Olsun...
Tarçın özellikle göğsü açıcı ve öksürüğü kesici özelliği yönünden tüketilmesi
gerekli bir baharat olduğu için Annelerin öksüren çocuklarına tarçını yedirmesinin
en güzel yolu bu bol elmalı kekdir diye düşünüyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder