İzmir'in Doyuran Pastası'nın Malzeme Listesi;
Bunun için şu yada bu gerekiyor demiyeceğim Evde ne varsa
yani Allah ne verdiyse diyelim ve evde olabilecek her şeyi
başlayalım saymaya;
(İki gün önce yapılmış parçalanmış, artık çocukların
yüzüne bile bakmadığı iki günlük kek....
Paketi açılmış içinden iki üç tane yendikten sonra bayatlamaya
yüz tutmuş petibör pisküvi...)
Yada;
1- İki adet kakaolu hazır kek (hani şu tanesi 1,5-2 lira olanlardan)
2- Bir paket toz krem şanti
3- Bir su bardağı soğuk süt
4- Kavanozun dibinde kalmış bir kaşık nutella
5- 2 kaşık kakao
6- Sabah kahvaltıdan artan portakal reçeli (kabuğunun rendesi de olabilir)
7- Çocukların yediği kuruyemişlerin içinde kalan son bir avuç fındık
8- Aşureden kalan bir avuç kuru üzüm
9- İki kaşık hindistan cevizi tozu
10- Bir avuç ceviz içi
11- Evden hiç eksik etmediğim damla çikolata (İçine bir kaşık, üstüne eritip)
12- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin;
1 paket toz krem şanti
ve şantiyi hazırlamak için
1 su bardağı soğuk süt
İzmir'in Doyuran Pastası'nın Yapılışı;
İlk önce krem şantiyi çırparak işe başlıyoruz. Bunun içine mutfak robotunda
çektiğimiz hazır kakaolu keki (evde yaptığınız kekde olabilir) karıştırıyoruz.
Kakao varsa nutella, iri dövülmüş ceviz ve fındık içi varsa her ikisi yoksa
birinden biri, portakal kabuğu rendesi veya ufak doğranmış portakal reçeli,
hindistan cevizi, kuru üzüm, damla çikolata, pudra şekeri ve arzunuza göre
içine katabileceğiniz başka kuruyemiş çeşitleri hepsini birlikte yoğuruyor
ve streç ile kapladığımız bir baton pasta kalıbının içine bastırarak
yerleştiriyoruz. Kalıbımızı buzdolabında bir gece bekletir de ertesi gün
çıkartırsak en makbulü ama yok o kadar vaktim yok diyorsanız en azından
iki-üç saat kadar dolapta bekletin sonra ters çevirip kalıptan çıkartın
tane olarak dilimleyin ve en son üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı
iki kaşık sütle karıştırıp pastalarınızın üzerine dökün ve soğuttuktan sonra
tane pasta olarak servis yapın...
İsraf haramdır ilkesinden hareketle evde yarım kalmış ve yenmiyeceğinden
emin olduğumuz şeyleri yenilebilir ve zevkli hale getirip yeniden sunmak
biraz zaman, biraz sevgi ve yeniden mutlu bir son...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder