Bu Blogda Ara

21 Ocak 2014 Salı

SUCUK SOTELİ MİLFÖY BÖREK






Sucuk Soteli Milföy Börek Malzeme Listesi;


1- 1 paket Hazır Milföy Hamuru
2- 1 yumurta sarısı
3- Tepsiyi yağlamak için sıvı yağ


Sucuk Soteli Milföy Böreğinin İç Harcı Malzeme Listesi;

4- Yarım baton sucuk
5- 1 ufak soğan
6- 1 çarliston biber
7- 1 kapri biber
8- 1 Domates
9- 2 Diş sarımsak
10- Bir tatlı kaşığı domates salçası
11- Biraz sıvı yağ
12- Tuz



Sucuk Soteli Milföy Böreğinin Yapılışı;


İlk önce hazır milföy hamurunun oda sıcaklığında bir müddet bekletilerek 
çözülüp, yumuşamasını sağlıyoruz. Yumuşayan Milföy Hamurlarının ilk
önce birer tanelerini yağlanmış fırın tepsisine kişi adeti kadar diziyoruz.
Sonra diğerlerinin ortalarını bir kalıpla veya çay bardağıyla çıkartıyoruz. 
İsteğe göre iki veya üç adet milföy hamurunun ortasını çıkartıp üst üste 
koyuyoruz. Eğer biraz daha yükseklik vermek isterseniz ortalardan çıkan
hamurları elinizle şekil verip milföy hamurlarının arasına koyabilirsiniz.
Sonra milföyden çanakların her tarafına yumurta sarısı sürerek kızgın 
fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu arada soğanı, sarımsağı ve biberlerimizi doğrayarak biraz sıvı
yağ ile soteliyoruz. Yumuşayan malzemenin içine ufak ufak doğradığımız
sucukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Küp küp doğradığımız 
domatesleri ve salçayı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Belki çok
az su koyabiliriz. Suyunu çektikten sonra fırından çıkarttığımız 
milföylerimizin arasına bu sucuklu soteden koyarak sıcak sıcak servis
yapıyoruz.

Kolay olduğu için yapanların, hem de değişik bir sunum tarzı olduğu için 
yiyenlerin sevdiği, göz dolduran bir tarif...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder