Bu Blogda Ara

23 Ocak 2014 Perşembe

YUMURTALI PAZI KAVURMASI







Yumurtalı Pazı Kavurması'nın Malzeme Listesi;


1- Büyüklüğüne göre iki ile dört demet arası pazı
   (Demetleri çok körpe ve küçüktü ben dört demet kullandım)
2- 2 adet orta büyüklükte soğan
3- 2 adet çarliston biber
4- 1 adet kapri biber
5- Yeterince Zeytinyağı
6- 6 adet yumurta
7- Toz kırmızı biber
8- Tuz 



Yumurtalı Pazı Kavurması'nın Yapılışı;


Pazılarımızı yıkadıktan sonra sap ve yaprak kısımlarını ayırıp ayrı
ayrı doğruyoruz. Sap kısımlarını biraz daha ince doramakta her
zaman fayda var çünkü sapları yapraklarına göre daha geç piştiği
için ufak doğramak her zaman iyi oluyor.

Ufak ufak doğradığımız soğanlarımızın içine yağını koyup ateşte kavurmaya
başlıyoruz. Bu arada ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ve pazımızın sap 
kısımlarını da içine atıp birlikte kavurmaya devam ediyoruz.

Pazının sap kısımları ve biberler yumuşamaya başlayınca pazının yaprak
kısımlarını da içine atıp iyice karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp
kendi suyunda pişmesini bekliyoruz. İyice suyunu çektikten sonra  bir
tavanın içine aldığımız pazı kavurmamızın üzerine oyuklar açıyoruz ve
o oyukların içine yumurtaları tek tek kırıyoruz. 

Ocaktan aldıktan sonra üzerine bol kırmızı toz biber istersek karabiber
ekerek servis yapıyoruz.

Yıkanması ve ayıklanması ıspanağa göre daha kolay olan pazı besin
değeri ve vitamin açısından çok zengin bir sebzedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder