Çift Peynirli Poğaça'nın Malzeme Listesi;
1- 300 gr. Labne Peyniri
2- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
3- 2 Yumurta (Birinin Sarısı Üstüne)
4- Yarım Su Bardağı Süt
5- 1 kabartma tozu
6- 1 çay kaşığı tuz
7- 4 su bardağı un
İç Malzemesi;
8- Lor peyniri
9- Maydanoz
Üstünü Süslemek için;
10- Haşhaş veya susam
Çift Peynirli Poğaça'nın yapılışı;
Adından da anlaşılacağı üzerine poğaçamızda çift peynir kullanıyoruz
biri hamuruna, diğeri de içine, ancak yoğurduğum hamurların içinde
bugüne kadar çiğken yememek için kendimi zor tuttuğum hamur çeşitlerinden
biri olduğunu söyleyebilirim. Çünkü yumuşacık çok ilginç bir hamur
olduğunu, alışılagelmiş hamur çeşidine pek benzemediğini söyleyebilirim.
Derince bir kabın içinde Labne peyniri, sıvı yağ, süt, bir yumurta ve diğer
yumurtanın akı ile tuz ve kabartma tozunu elimizle yoğurup karıştırırken
diğer taraftan da bu karışımın içine yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya
devam ediyoruz. Dört su bardağı un tam geliyor ancak yine de üçüncü bardaktan
sonra kıvamını ayarlayana kadar daha yavaş ilave etmenizi tavsiye ederim.
Hazırladığımız hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde kopartıp elimizle
yuvarlayıp, sonra bastırarak şekil veriyoruz. Ortasına iç malzemesini koyup
hamurun ağzını büzerek toparlıyoruz ve iki elimizin arasında tekrar top
haline getirdikten sonra yağlanmış tepsiye ağız kısımları aşağıya gelecek
şekilde diziyoruz.
Hamurları bu şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp
haşhaş veya susam ile süsleyerek 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişiriyoruz.
Ilındıktan sonra servis yapıyoruz. Tadına doyamayacağınız mis kokulu bir
poğaça olduğunu söyleyebilirim...
Emek verip yapanlara ve yiyip de kıymet bilenlere afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder