Babaannemin Kabak Pastırması'nın Malzeme Listesi;
1- 1 Dilim Kabak (tahmini 200-250 gr. civarında)
2- Bir Su bardağı dolusu haşlanmış nohut
3- 3 Adet tavuk pirzola (kemiği çıkmış)
4- 1 adet iri sovan
5- 1 Baş sarımsak
6- 1 limon
7- 1 Çorba kaşığı tepeleme salça
8- Biraz sıvı yağ
9- Kurutulmuş nane
10- Tuz
Babaannemin Kabak Pastırması'nın Yapılışı;
Yemeklik doğradığımız soğanımızı biraz sıvı yağ ile tencerede döndürerek
kavurmaya başlarız. Sonra bunun içine kuşbaşı doğradığımız tavuk pirzolaları
atarak beraber rengi dönene kadar kavururuz. Sonra içine salçasını katar,
salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra üzerini örtecek şekilde
su koyar ve haşlanmış nohutları üzerine ilave eder birlikte pişmeye
bırakırız. Bu arada kabuklarını ayıkladığımız bir avuç sarımsağımızı ve
küp küp doğradığımız kabaklarımızı da içine atar birlikte pişmeye bırakırız.
Kabaklar çabuk pişeceği için en son içine atarız. İnmesine yakın tuzunu,
bir adet limon suyunu,(hatta limonun içine bir iki adet kesme şekerde
atabiliriz nar ekşisi tadını andırır) dövülmüş iki diş sarımsağı ayriyetten
ve en son olarak da bir çorba kaşığı kurutulmuş nane tozunu üzerine serperek
iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alırız.
Kuru nane ve sarımsak kokusunun pişen kabağın kokusuyla karışıp evi doldurması
üzerine inanın ki çiçeğe çekilen arılar gibi bütün hane halkı masa başında
toplanacaktır.
Nerden mi biliyorum? Babaannem biz küçükken bizi sofraya çağırmazdı
biz yemeğin kokusuna giderdik...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder