Bu Blogda Ara

22 Ocak 2014 Çarşamba

DİL PEYNİRLİ SICAK KADAYIF TATLISI (Künefe Benzeri)






Dil Peynirli Sıcak Kadayıf Tatlısı Malzeme Listesi;


1- Yarım kilo tel kadayıf
2- 200 gram margarin veya tereyağı
3- 150 gram tuzsus lor
4- 150 gram tuzsuz dil peyniri


Dil Peynirli Sıcak Kadayıf Tatlısı'nın Şerbeti İçin;

5- 3 su bardağı toz şeker  
6- 3,5 su bardağı su
7- 2 tatlı kaşığı limon suyu


Dil Peynirli Sıcak Kadayıf Tatlısı'nın Yapılışı;


İlk önce şerbeti hazırlamakla işe başlıyoruz. Şekerini ve suyu
koyup kaynatıyoruz inmesine yakın limonu ekleyip, biraz daha 
kaynatıp altını söndürüp soğumaya bırakıyoruz.

Çarşıdan aldığımız tel kadayıfları temiz bir bezin üzerine yayarak
kurutuyoruz. Kurumaya yüz tutan kadayıflarımızı elimizle kopararak
mümkün olduğu kadar ufak parçalara ayırıyoruz. Sonra genişçe bir 
tencerenin içinde erittiğimiz yağımızın içine ufaladığımız 
kadayıflarımızı alıyor ve döndürerek her tarafına yağ bulaşmasını 
sağlıyoruz. Yağladığımız kadayıflarımızı ikiye bölüyoruz.
Birinci parçayı elimizle bastırarak genişçe bir teflon tava veya
tepsiye yayıyoruz. Elimizi ıslatıp iyice yatışmasını sağlıyoruz.

Sonra orta kısma her iki peynirimizi de eşit miktarda olacak şekilde
yayıyoruz. Yaydığımız peynirleri kapatacak şekilde yağlanmış kadayıfımızın
ikinci bölümünü de en üste yayıyoruz ve yine elimizi ıslatıp üstünü
bastırıyoruz.

Sonra tavamızı ocağın üstüne koyup ağır ateşte çevire çevire pişiriyoruz.
Bir yüzü pişince öbür tarafını da çevirip aynı şekilde ocağın üstünde
döndürerek pişiriyoruz.

Her iki yüzü de pişince kadayıfımız sıcakken soğuk şerbeti döküyor ve 
sıcak servis yapıyoruz.

Hatay ve Antep'de tuzsuz keçi peyniriyle yapılan künefeyi her zaman
bulmak mümkün olmuyor ama şarküterilerde ve pazarlarda her zaman tuzsuz
lor ve tuzsuz dil peyniri bulunuyor. Üstelik evde yapılan bu kadayıf
tatlısı hem ekonomik, hem de bereketli oluyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder