Bu Blogda Ara

3 Ocak 2014 Cuma

PATATES VE SOĞANLI KEK








Malzeme Listesi;


1- 2 Yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2- 1 Su bardağı yoğurt
3- 1 Su bardağı ayçiçek yağı
4- 1,5 su bardağı un
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 çay kaşığı tuz
7- 4 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
8- 2-3 adet orta boy kuru soğan (küp küp doğranmış)



Üzerini süslemek için;

9- 1 yumurta sarısı
10- Susam veya Çörekotu



Yapılışı;


2 yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırdıktan sonra 
yoğurt, ayçiçek yağı, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp normal 
kek hamuru haline getirelim. Bu arada patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
Soğanları da küp küp doğradıktan sonra  kek hamurumuza katalım ve 
hamurla iyice karıştıralım. Yağlanmış bir payreks kabın içine iki 
parmak kalınlığı geçmeyecek şekilde yayalım eğer kalın dökersek patatesler
çiğ olduğu için içine geçmeyecek ve hamur olacaktır. Üzerine bir fırçayla
ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susam veya çörekotu ile süsleyelim.
200 derecede ısıttığımız fırınımızda 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra
dışarda biraz dinlendirelim ve dilimler halinde servis yapalım...

Akşam üstü okuldan gelen çocuklarımıza patates kızartması yerine verebileceğimiz
daha sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bir sunum...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder