Bu Blogda Ara

9 Ocak 2014 Perşembe

ÜÇ RENKLİ PATATES PÜRESİ (KARNABAHAR-BROKOLİ, PANCAR ve HAVUÇLU)









Üç Renkli Patates Püresi Malzeme Listesi


1- 6 adet orta boy patates
2- 1 orta boy havuç
3- 1 orta boy pancar
4- 1 kase haşlanmış (minik doğranmış) karnabahar ve brokoli
5- Biraz ince kıyılmış maydanoz
6- 2-3 sap taze soğan
7- 2-3 diş sarımsak
8- 1,5 limon
9- Yarım su bardağı zeyinyağı
10- 1 çay kaşığı kimyon
11- yeterince tuz



Üç Renkli Patates Püresi Yapılışı


Patatesler haşlandıktan sonra sıcak sıcak rendelenir. Üzerine tuz, zeytinyağı,
limon suyu, kimyon ve sarımsak konur. Hepsi birbirine karıştırılır ve karışan
malzeme üçe ayrılır. Birinci püreye rendelenmiş havuç karıştırılır bir kalıba
yerleştirilir. Üzerine ikinci püreye haşladığımız bir adet pancar kabuğu soyulduktan
sonra rendelenir ve ikinci kat olarak yerleştirilir. Üçüncü kata karnabalar,
brokoli, maydanoz ve taze soğanlar karıştırılır en üste konulur. Dolapta biraz
bekletildikten sonra ters çevrilerek servis tabağına alınır. 

Etrafına haşlanmış, sarımsak, tuz ve sirkede bekletilmiş karnıbahar ve brokolilerle
süslenerek servis yapılır.

Çocuklarınızın sevmediği sebzeleri yedirmenin yollarından biri de budur, sevdikleri
birşeyin içine sevmediklerini katarak kandırmaca yapmak... ;-D)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder