Bu Blogda Ara

3 Ocak 2014 Cuma

YALANCI ÇERKEZ (KABAK ÇERKEZ)





 




Malzeme Listesi;


1- 1 Kg. Dolmalık kabak
2- 5 kaşık mayonez
3- 5 kaşık torba yoğurdu
4- 6-7 diş sarımsak (dövülmüş)
5- 2 dilim (ufalanmış) bayat ekmek içi
6- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
7- 1 Tatlı kaşığı Kimyon 
8- 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 
9- 2 Çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu 
10- Tuz



Üzerini süslemek için;

Birkaç adet yarım ceviz ve Dereotu



Yapılışı;


İlk önce kabakların üzerlerini kazıdıktan sonra rendeleyip tencereye
koyuyoruz. Hiç su soymadan kabakları kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tüm malzemelerini teker teker katıp birbirlerine iyice
karışmalarını sağlıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini süsleyerek
servis yapıyoruz.

Çay saatleri de dahil her zaman sofralarımızda zevkle tüketebileceğimiz, 
misafirlerimize ikram edebileceğimiz kabak sevmeyenlerin bile içinde kabak 
olduğunu anlamadıkları meze-salata çeşidi olup damaklarınızda bırakacağı tada
müptela olacaksınız...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder