Bu Blogda Ara

27 Ocak 2014 Pazartesi

PATATESLİ FIRIN MÜCVERİ (ÖCCE)






Patatesli Fırın Mücveri'nin Malzeme Listesi;



1- 3 adet orta boy patates
2- 3 adet havuç
3- Bir demet maydanoz
4- Bir demet dereotu
5- Bir demet taze soğan
6- 3-4 adet biber (çarliston, kapri)
7- 1 çay bardağı un
8- 3 yumurta
9- 1 çay bardağı sıvı yağ
10- 1 çay kaşığı karbonat
11- 1 çay kaşığı karabiber
12- 1 tatlı kaşığı tuz
13- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
14- 3 tatlı kaşığı toz nane




Patatesli Fırın Mücveri'nin Yapılışı;


İlk önce maydanoz, dereotu, taze soğan ve biberleri ince ince
kıyıyoruz. 

Patates ve havuçları rendeliyoruz. Yeşilliklerin içine katıyoruz.

Bu karışımın içine un, yumurta, sıvı yağ, tuz ve baharatlarımızı
katıyoruz. Hepsi birbirine çok iyi karıştıktan sonra fırın
tepsimizi yağlıyoruz ve patatesli karışımımızı tepsiye döküyoruz.
Kaşığın tersiyle üzerini düzlüyoruz ve bir fırça yardımıyla 
üzerini sıvı yağla yağlıyoruz.

Sıcak olmayan fırında 170 derecede 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.

Kandaki şeker oranını düşüren patates şeker hastaları için faydalıdır. 

Kızartma yapmadığımız için de; fırında patatesli mücver patatesin 
en sağlıklı haliyle sunumlarından biridir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder