Çilekli Oralet'ten Puding Malzeme Listesi;
1- 1 Kg. süt
2- 1 su bardağı toz şeker
3- 1 çorba kaşığı un
4- 2 çorba kaşığı nişasta
5- 1 tatlı kaşığı tereyağı
6- 2 Çorba kaşığı çilekli oralet
Çilekli Oralet'ten Puding'in üzerine konacak jölesi için;
7- 1,5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
8- 4 Çorba kaşığı toz şeker
9- 1,5 su bardağı su
10- 2 çorba kaşığı çilekli oralet
Çilekli Oralet'ten Pudig'in Yapılışı;
Süt, toz şeker, un ve nişasta ocağın üzerinde karıştırılarak pişirilmeye başlanır.
Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar
kaynatılır. İndirdiğimizde içine bir tatlı kaşığı tereyağı konulur ve tekrar karıştırılır.
Pişirilen muhallebi ikiye ayrılır ve bir parçasına çilekli oralet konularak mikserde
iyice karıştırılır. Sonra arzuya göre bir kat pembe bir kat beyaz olarak içini belli
eden kaselere paylaştırılır.
Soğumaya bırakılan pudinglerimizin üzerine jölesi hazırlanır. Bunun için mısır
nişastası, toz şeker, çilekli oralet ve su ocağın üzerinde birlikte kaynatılır jöle
kıvamına gelince altı söndürülür. Daha önce iki kat olarak hazırladığımız pudinglerimizin
üzerine eğer evde varsa çilek reçelinin tanesinden veya çilek meyvesi konulur ve üzerine
jölesi dökülür. Dolapta soğutulduktan sonra servis yapılır.
Benim bunu çilekli oraletle yapmamın nedeni kış mevsiminde olmamız ve o anda elimin
altında taze meyve bulunmaması ve canımın çok çilekli bir tatlı çekmesi nedeni ile
oldu. Ben evde çilek reçeli vardı üzerine birer çilek reçeli koydum, jölesini üzerine
öyle döktüm.
Evde yaptığım bir çok pudinge gıda boyası yerine ben meyveli oraletlerden koyarım.
Hazır çilekli pudingten hiç bir farkı yok özellikle rengi ve kokusu hazır pudingleri
hiç aratmıyor. Gıda boyalarında katkı maddesi çok olduğu için, oralet sanki biraz
daha az katkı maddeli olarak geliyor bana, tabii en güzeli taze meyvelerin suyundan
sıkılarak yapılan ve mis gibi kendi kokularını ve tatlarını veren tatlılar... Ama
koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder