Üç Biberli Gül Börek Malzeme Listesi;
1- 6 adet yufka
2- 3 adet çarliston biber
3- 3 adet yeşil (acı) biber
4- 2 adet kapri biber
5- 1 adet irice domates
6- Yarım demet maydanoz
6- Yarım demet maydanoz
7- 250-300 gr. kaşar loru veya kırık beyaz peynir
8- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
9- 3 yumurta
10- 1 su bardağı süt
11- Biraz tuz
12- 1 paket kabartma tozu
13- 1 Şişe Maden Suyu (Soda)
13- 1 Şişe Maden Suyu (Soda)
Üç Biberli Gül Böreği'nin Yapılışı;
İlk önce böreğin iç malzemesini hazırlayarak işe başlayalım. Maydanozları
ince ince kıyalım, biberlerin çekirdek kısımlarını ayırdıktan sonra ince
ince onları da doğrayalım. Peynir veya Lor'la karıştıralım.
Daha sonra böreğimizin sosunu hazırlayalım. İlk önce yumurtalarımızı biraz
tuzla çırpalım içine sıvı yağımızı,kabartma tozu ve sütü koyarak hepsini
birbirine bir güzel karıştıralım.
Bu arada yufkamızı geniş bir alana yayalım. Yufkanın yarısına hazırladığımız
sostan sürelim ve diğer yarısını üstüne kapatalım. Yufkamız D şeklini aldıktan
sonra ortadan keserek iki kat halinde üçgenler elde edelim...
Geniş tarafa bolca iç harcımızdan koyalım ince tarafa doğru yuvarlayalım
Geniş tarafa bolca iç harcımızdan koyalım ince tarafa doğru yuvarlayalım
ve yufkayı içe doğru kıvırarak gül şeklini verelim. Yağlanmış fırın tepsisine
dizelim. Yufkaların hepsine aynı işlemi uygulayalım ve en sonunda elimizde
kalan sos malzemesini bütün böreklerin üzerine içlerine iyice nüfus edecek şekilde
pay ederek dökelim. 170 derece fırında pişirelim.
Sıcak olarak fırından çıkan böreklerimizin üzerine soğuk bir şişe
maden suyunu hemen daha sıcakken dökelim
biraz bekleyelim ve servis yapalım...
Sıcak olarak fırından çıkan böreklerimizin üzerine soğuk bir şişe
maden suyunu hemen daha sıcakken dökelim
biraz bekleyelim ve servis yapalım...
İstersek Yufkaları daha fazla bölerek de daha ufak gül börekleri elde
edebiliriz. Ancak bir gül böreği çok aç olan bir kişiyi çok rahatlıkla doyuruyor.
C vitamini açısından bir limondan bile daha zengin olan yeşil biberi her öğünümüzde
tüketmenin çeşitli yollarını bulmamız lazım, bazen olmaz denilen yerlerde bile
kullanmayı denemekten kaçınmamalıyız...
kullanmayı denemekten kaçınmamalıyız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder