Fırınlanmış Muhallebi Malzeme Listesi;
1- 1 Kg. süt
2- 1 su bardağı toz şeker
3- 2 çorba kaşığı un
4- 2 çorba kaşığı nişasta
5- 1 tatlı kaşığı tereyağı
6- 1-2 adet damla sakızı(dövülmüş)
Fırınlanmış Muhallebi'in üzeri için;
7- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
8- 1 tatlı kaşığı tarçın
Fırınlanmış Muhallebi'nin Yapılışı;
Süt, toz şeker, un ve nişasta ocağın üzerinde karıştırılarak pişirilmeye başlanır.
Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır ve muhallebi kaynamadan dövülmüş
damla sakızı ilave edilir ve kokusu çıkıncaya kadar kaynatılır. İndirdiğimizde
içine bir tatlı kaşığı tereyağı konulur ve tekrar karıştırılır. Fırına dayanıklı
kaplara bölünür. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın karıştırılarak üzerlerine
eşit bir şekilde yayılır.
Evdeki fırınımızın ızgarası yakılır. Izgara teline muhallebiler dizilir. Sadece
üstten yandığı için pudra şekeri eriyip tarçınlarla beraber karamelize olurken
fazla yakmadan ızgaradan alınır. Tahmini on dakika bunun için yeterli olur.
Soğuk olarak servis yapılır.
Kazandibi ve fırınlanmış sütlaç severlere değişik bir alternatif tatlı olduğunu ve
denemekte her zaman bir fayda bulunduğunu belirtmek isterim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder