Çikolatalı Ev Yapımı Kestane Pastası'nın Malzeme Listesi;
1- 1 Kg.Kestane (Bursa'nın iri şekerleme kestanesi)
2- 125 gr. Margarin veya (tercihan) tereyağı
3- 1 su bardağı pudra şekeri
4- 1 su bardağı damla çikolata
5- Hindistan cevizi
Çikolatalı Ev Yapımı Kestane Pastası'nın yapılışı;
Kestaneyi (özellikle şekerlemelik olan bursanın kestanesi) üzerlerini
her iki yönden de bıçakla yararak suya bırakıyoruz.
Bunu geceden yaparsak gece suda kalması kestanelerin içlerine su
geçmesini ve içindeki ince tüylü kabuğun çabuk soyulmasını sağlıyor.
Geceden suda beklettiğimiz kestaneleri sabah haşlıyoruz ve kabuklarını
soyarak bir kabın içine alıyoruz. Haşlanmış bu kestaneleri iyice
ezip püre haline getiriyoruz. Ezmek için gerekirse mutfak robotunu
da kullanabiliriz. Erittiğimiz tereyağını ve pudra şekerini içine
katarak yoğuruyoruz.
Bu arada içine arzuya göre damla çikolata, fındık, fıstık evde
ne varsa koyabiliriz. Ben iki kaşık damla çikolata koymayı tercih ettim.
Elimizle şekil verdiğimiz kestane pastalarımızın üzerine benmari usulü
erittiğimiz bir bardak damla çikolatayı pay ediyoruz ve üzerini hindistan
ceviziyle süsleyerek buz dolabında donmaya bırakıyoruz. İçine erimiş
tereyağı koyduğumuz için daha yumuşak bir formda olduğu için dolapta
bekleyerek kendini bulması gerekiyor.
Kestane Vücuda kuvvet ve enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır, dolayısıyla varis hastalığına iyi gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder