Bu Blogda Ara

10 Şubat 2014 Pazartesi

FIRINDA KAŞARLI KARİDES SOTE






Fırında Kaşarlı Karides Sote'nin Malzeme Listesi;


1- 1 kg.lık dondurulmuş karides (veya 500 gr. ayıklanmış karides)
2- 2-3 adet orta boy domates
3- 1 adet kapri biber
4- 2 adet çarliston biber
5- 1 adet yeşil biber
6- 1 Orta boy soğan
7- 5 diş sarımsak
8- Tuz, karabiber, kekik
9- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 
(ben biraz daha fazla kullandım 1,5 su bardağı gibi)
10- Yeterince zeytinyağı



Fırında Kaşarlı Karides Sote'nin yapılışı;


Dondurulmuş karidesi yıkayıp, kevgirde buzunun çözülmesi için bırakıyoruz.

Karides çözülürken biz de bu arada ufak ufak doğradığımız soğan ve sarımsakları
zeytin

yağında hafif bir şekilde kavuruyoruz. 

Kavurduğumuz soğan ve sarımsağın içine karidesleri atıp suyunu saldıktan 
sonra çekmesi için biraz pişiriyoruz. (Eğer benim gibi dondurulmuş pakette
aldıysanız karides çözülse bile ocağın üstünde su salıyor) Suyunu çekmesine 
yakın içine ufak ufak doğradığımız biberlerimizi de atıyoruz. Biberlerle 
birlikte pişerken içine yine ufak ufak doğradığımız domateslerimizi de atıp 
birlikte pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan almadan önce arzuya göre tuz, 
karabiber ve kekik ilave ediyoruz.

Karidesler çok çabuk pişeceklerdir. O yüzden pişirirken tencerenin
ağzı açık ve ocağın derecesinin yüksek olmasına özen gösteriyoruz.

Bu şekilde pişirmenizde yarar var. Çünkü; içine koyacağımız domates ve 
biberler yemeğimizi sulandıracaktır.

Karideslerin piştiğinden emin olunca tenceredeki yemeği hafif ılınması için 
bırakıyoruz. Daha sonra yemeğimizi bir fırın tepsisine alıyoruz ve üzerine
bol miktarda kaşar peyniri rendesi yayarak fırına veriyoruz.

Fırını üstten (ızgara kısmını) yakıyoruz. Ve kaşar peyniri eriyip, üstü
kızarınca fırından çıkartıyoruz.

Yapanın ellerine sağlık, yiyenlere de şimdiden afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder