Bu Blogda Ara

23 Şubat 2014 Pazar

HALLEYLİ MUZLU KUP






Halleyli Muzlu Kup'un Malzeme Listesi;

1- 1 paket Halley (10'lu)
2- 1 paket hazır muzlu puding
3- Pudingi pişirmek için süt (paketin üzerinde yazdığı kadar) 
4- 2 adet muz
5- Bir fincan neskafe (sade)
6- Yarım su bardağı damla çikolata



Halleyli Muzlu Kup'un Yapılışı;

Bir paket Halley pisküviyi rondodan geçirip yarıdan fazlasını 
bardaklara pay ediyoruz. Üzerine bir fincan sade neskafeyi kaşık kaşık 
pay edip ıslatıyoruz. Diğer tarafta muzlu pudingi üzerindeki tarife 
göre pişiriyoruz ve bardaklara yarıya kadar puding dolduruyoruz...

Üzerine yeniden halleyli pisküvinin geri kalanını pay edip dilimlediğimiz
muzları üzerine sıralıyoruz... Pudingin geri kalanını bardaklara pay
ediyoruz. En üste kalan muzları diziyoruz.

Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz, eriyen çikolatayı sıcak su ile
biraz sulandırıp, ılındıktan sonra pudingimizin üzerine gezdiriyoruz.

Üzerini damla çikolata yada istediğimiz şekilde süsleyip dolapta 
soğumaya bırakıyoruz...

Normalde hazır puding kullanmam, her zaman pudingimi kendim yaparım 
ama acil durumlar için gerekiyor...

Yapımı çok kolay, bir o kadar da sunumu şık olan bu muzlu kup pastaneden
satın aldıklarımız kadar lezzetli ve bir o kadar da bereketli oluyor...

Yani buna acil durumlarda can kurtaran da diyebiliriz...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder