Bu Blogda Ara

1 Şubat 2014 Cumartesi

BAL KABAKLI FRESH PASTA













Bal Kabaklı Fresh Pasta'nın Malzeme Listesi;


1- 1 Dilim Bal Kabağı (200 gr. civarında)
2- 3-4 Yemek Kaşığı toz şeker
3- 1 Su Bardağı Süt
4- 1 Paket Toz Krem Şanti
5- 2 adet Muz
6- 1 Su Bardağı iri çekilmiş ceviz


Üzerini Süslemek İçin;

7- 1 Paket Toz Krem Şanti
8- 1 Su Bardağı Süt
9- 1 Çay Bardağı damla çikolata
10- Pasta Süsü


Bal Kabaklı Fresh Pasta'nın Yapılışı;


Bal Kabağını ayıklayıp, yıkadıktan sonra sekiz dokuz parçaya bölüyoruz.
Üzerine toz şekeri koyup hiç su koymadan kendi suyunda pişiriyoruz.

Suyunu çektikten sonra sıcakken püre haline getiriyoruz. Soğuduktan sonra
içine iki adet muzu ve iri çekilmiş cevizleri katıyoruz. Bu arada sütü
krem şanti ile çırpıyoruz, buzlukta katılaşınca kabaklı karışımla
birleştiriyoruz.

Bir pasta kalıbının içine streç film yayıp içine hazırladığımız karışımı
döküyoruz ve buzlukta donduruyoruz.

Servis yapmadan bir saat kadar önce buzluktan indiriyoruz ve bir bardak
süt ile hazırladığımız ve buzlukta katılaştırdığımız krem şanti ile üzerini
bir bıçak yardımı ile kaplıyoruz.

En son olarak benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı biraz sulandırıp sıvı
bir kıvama getiriyoruz ve pastamızın üzerine döküyoruz.

Daha sonra arzuya göre üzerini pasta süsü ile süsleyip servis yapıyoruz.

Bu pastayı hazırlayıp dipfirizde uzun süre saklamak mümkün,
kışın pasta yaz aylarında da değişik bir frigo çeşidi olarak
ikram edebileceğiniz ender pastalardan biri...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder