Bu Blogda Ara

2 Şubat 2014 Pazar

KOLAY ŞEKERPARE (ŞERBETİ KAYNATMADAN)





Kolay Şekerpare'nin Malzeme Listesi;

1- 1 Çay Bardağı İrmik
2- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
3- 3 Çay Bardağı Un
4- 1 Yumurta
5- 1 Paket Kabartma Tozu
6- 1 Paket Vanilya
7- Yarım Çay Bardağı yoğurt


Şerbeti için;

8- 4 çay bardağı şeker
9- 4 çay bardağı su


Üzerini süslemek için;

10- Bir avuç fındık


Kolay Şekerpare'nin yapımı;


Bütün malzemeler çay bardağı ile ölçülerek yapılıyor. 
İrmik, sıvı yağ, un, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve yoğurt
bir kabın içinde yoğruluyor.

Yoğurduğumuz hamuru onaltı eşit parçaya bölüyoruz. Her birini
avucumuzun içinde yumarlayıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Tepsiye dizdiğimiz hamurların ortasına birer tane fındık 
batırıyoruz ve soğuk fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar
pişiriyoruz.

Bu arada su ile şekeri bir kasenin içinde şeker eriyene kadar
kaynatıyoruz. Asla kaynatmıyoruz.

Fırından çıkarttığımız şekerparelerimizi şekerli suya atıyoruz.
Her yanı ıslandıktan sonra bir servis kabına diziyoruz ve kasede 
kalan şerbeti tekrardan üzerine gezdiriyoruz.

Hamurun üstünü yumurtalamıyoruz, fırını önceden ısıtmıyoruz,
şerbeti kaynatmıyoruz, Yarım saatin içinde de hazır oluyor... 
Üstelik de çok lezzetli eh daha ne olsun...

Kolay Şekerpare bu...

Hepinize afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder