Tropik Ayva Tatlısı Malzeme Listesi;
1- 3 adet orta boy ayva
2- 12 yemek kaşığı toz şeker
3- 6 dilim ananas
4- 2 adet kivi
5- 1 paket toz krem şanti
6- 1 bardak soğuk süt
7- Yarım bardak su
8- Birkaç damla limon suyu
Tropik Ayva Tatlısı'nın Yapılışı;
Ayvaları soyduktan sonra, ortadan ikiye bölüp, içlerini temizliyoruz.
Ayva çekirdeklerini bir kenara ayırıyoruz ve ayvaların ortalarını temizliyoruz.
Bir tencereye tek sıra olarak diziyoruz. Ortalarını çukur bir şekilde
bıraktığımız ayvalarımızın üzerine ikişer kaşık toz şeker koyarak pişirmek
üzere ocağın üzerine koyduğumuz tenceremize ayva çekirdeklerini ve yarım
bardak su ilave ederek, ayvalar dağılmasın diye çok kısık ateşte pişiriyoruz.
Ayva çekirdeği ne kadar çok olursa ayvalar o kadar kırmızı renk alacak ve
tatlımız jöleli bir kıvam alacaktır...
İnmesine yakın bir kaç damla limon suyu damlattığımız tenceremizin altını
kapattıktan sonra hiç açmadan soğumaya bırakıyoruz...
Soğuyan ayvaları servis tabağına alıp, üzerine bir bardak süt ile hazırladığımız
krem şantiyi, sonra bir adet ananas dilimini, sonra bir kaşık daha krem şanti
ve onun üzerine de kiviyi yerleştiriyoruz... En son olarak üzerine ayva tatlımızın
jölelenmiş suyundan biraz gezdirip servis yapıyoruz...
Ayva tatlısını, kaymakla, şantiyle, fındıkla, cevizle her şey ile servis yaptık
ancak bu bir meyve tatlısı, meyveyi meyve ile servis yapmayı pek düşünemedik...
Ama havaların değişmesi ile birlikte bizim de yemek yeme alışkanlıklarımız değişti
biraz daha geleneklerin dışına çıktık ve kendimize yeni lezzetler aramaya koyulduk
deneyin derim...
Oğlum beğendi... gençlerin tercih edebileceği türden yenilikçi bir tatlı oldu...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder