Bu Blogda Ara

7 Şubat 2014 Cuma

TERBİYELİ, TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI





Terbiyeli, Tavuklu Şehriye Çorbası'nın Malzeme Listesi;


1- Yarım Piliç Göğüs Eti
2- Bir çay bardağı arpa şehriye
3- 1 yumurta
4- 1 çorba kaşığı yoğurt
5- 1 çorba kaşığı un
6- Yeterince sıvı yağ
7- Tuz


Terbiyeli, Tavuklu Şehriye Çorbasının Yapılışı;

Yarım piliç göğüs etini yıkadıktan sonra üstünü örtecek kadar
su koyarak haşlıyoruz. 

Haşlanan tavuk etini didikliyoruz ve suyunu ayırıyoruz.

Tencereye koyduğumuz sıvı yağın içinde şehriyeleri fazla olmamak
şartı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyunu 
ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini de içine katıyoruz.

Un, yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpıyoruz ve çorbanın suyundan 
içine katakar çoğaltıyoruz. Terbiye karışımı iyice eriyip, pütürsüz
bir hal alınca kaynamakta olan çorbanın içine katıyoruz.

Kaynatmaya devam ettiğimiz çorbamızın içine tuzunu atıp, suyunu
ayarlayıp altını kapattıktan sonra bir müddet dinlendiriyoruz.
Bu arada şehriyeler şişecek ama kavurduğumuz için lapa hale
gelmeyecektir.

Daha sonra servis yaparken bol karabiber ekerek servis yapıyoruz.

Bol taneli ve koyu kıvamlı olan bu çorba;
Özellikle grip olanlar, üşütüp nezle olanlar ve yorgun olanlar 
için kendine getiren ve soğuk algınlığına iyi gelen bir çorbadır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder